Låt oss presentera Folkoperans vänners styrelse, revisorer och valberedning.

 • Ordförande
  Inge Telander, telefon: 0703-44 51 55, e-post: inge [dot] telander [at] tele2 [dot] se
   
 • Vice ordförande
  Malou Örner, telefon: 0704-10 21 13, e-post: malou [dot] orner [at] gmail [dot] com
 • Kassör
  Àdin Hjertberg, telefon: 0706-03 32 89, e-post: adin [dot] hjertberg [at] gmail [dot] com
   
 • Sekreterare 
  Anders Yrgård, telefon: 0703-27 70 93, e-post: anders [dot] yrgard [at] hotmail [dot] com
   
 • Ledamöter
  Jan Alexandersson, telefon: 08-616 07 02, e-post: jan [dot] alexandersson [at] folkoperan [dot] se
  Margaretha Ekstrand-Almér, telefon: 070-855 37 27, e-post: form [at] me-produktion [dot] se
  Britt-Marie Collin, telefon: 0708-93 42 51, e-post: bm [dot] collin [at] telia [dot] com
   
 • Suppleant
  Richard Lettström, telefon: 0705-23 25 01, e-post: info [at] rwlpatents [dot] se
  Inger Ermalm, telefon: 070-77 366 37 e-post: inger [dot] ermalm [at] bredband [dot] net
   
 • Revisor
  Lillemor Mylly, telefon: 076-790 83 14, e-post: lillemor [dot] mylly [at] bomattet [dot] se
   
 • Revisors-suppleant:
  Anders Lindegren, telefon: 070- 623 47 17, e-post: anders [dot] lindegren [at] callcontrol [dot] se
   
 • Valberedning
  Jan Alexandersson, telefon: 073-645 50 15, e-post: jan [dot] alexandersson [at] folkoperan [dot] se
  Jonas Palerius, e-post: jonas [dot] palerius [at] folkoperan [dot] se

STYRELSEN GER SVAR PÅ TAL

1. Din anknytning till Folkoperan 
2. Dina intressen?  
3. Vad kan du bidra med till Folkoperans Vänner? 
4. Nämn någon personlig ”kuriosa”

Inge Telander 

1. Efter att ha sett Hemsöborna och Othello var jag fast för Folkoperan. Under min tid som kommunikationschef i Stockholm Energi – sedermera Birka Energi och Fortum – blev företaget Folkoperans huvudsponsor i tolv år. Sponsorskapet resulterade i uppskattade och varierande kundevenemang och engagerade anställda i energibolaget.
2. Familj och vänner, golf, jakt, lokalpolitik samt teater och musik i de flesta former.
3. Förhoppningsvis kan jag leda en kompetent och entusiastisk styrelse till framgångsrikt arbete med vård av befintliga medlemmar och rekrytering av nya.
4. Jag har genom åren samlat på en massa ”värdelöst vetande” i huvudet, men det hjälpte mig att bli Stormästare i Jeopardy.

 Adin Hjertberg

1. Jag såg Carmen på Folkoperan som väldigt liten. Föreställningen gjorde stort intryck på  mig. Minns såväl musiken som scenografin där två kackerlackor klättrade på väggen. Sedan dess har jag sett många fler uppsättningar och även jobbat flera terminer i garderoben medan jag var student.
2. Just nu fokuserar jag mycket på Vasaloppet och Vikingarännet. Så en hel del skid- och skridskoåkning helt enkelt!
3. Jag tror jag kan bidra med ett perspektiv från en yngre målgrupp och förslag på hur vi kan locka nya medlemmar att bli en del av vår förening.
4. Gillar friluftsliv och har bland annat genomfört en veckas forsränning i Sibirien.

Anders Yrgård

1.  Som gymnasist blev jag fångad av den nyskrivna operan Aniara, både vad gällde musiken, berättelsen och scenbilderna. Dock har min väg till Folkoperan varit lite krokig av någon anledning, men tack vare en gammal skolkamrat är jag nu på plats och går inte härifrån.
2. Som naturgeograf, utomhuspedagog och vandrare fascineras jag av att undersöka landskapets alla formationer och hur människan anpassar sig till naturens tillgångar och begränsningar. Spa och gym i all ära, men regelbunden körsång är också svårslaget, näst efter familj och vänner förstås.
3.  Jag är gärna med och underlätta kontakten mellan publik och artister, genom öppet hus, samtal och frågestunder.  Föreningar av olika slag tycks vandra i motvind just nu, men Vännerna ska envist och på alla sätt jobba för att Folkoperans röst ska höras i det stora kulturbruset.
4.  Vi är tre herrar som i inspirerade ögonblick titulerar oss ”operasångare”, då vi ingått i den välsminkade Trollkören i en unik amatörvariant av en av Mozarts mest spelade verk, allt under musikalisk ledning av pianisten Jan Eyron. 

Malou Örner

1. Har alltid gillat Folkoperan som utmanare och förnyare!
2. Allt som har med kultur att göra och det är ju nästan allt. Gillar alltså också idrott. 
3. Jag har arbetat med varumärkesfrågor och kommunikation hela mitt yrkesverksamma liv. Med den bakgrunden och erfarenheten vill jag arbeta för att  finna vägar för hur vänföreningen kan stödja Folkoperan än mer.
4. Jag betraktar mig som allätare inom kultursektorn och gillar styrelseuppdrag speciellt inom kultursektorn. Jag är  bl a ordförande i Svenska hemslöjdföreningarnas riksförbund, suttit i konstförenings styrelse i många år, i Friskis&Svettis Sthlm i 10 år mm.

Britt-Marie Collin

1. När Lucia de Lammermoor spelades på Folkoperan så blev jag betagen  av framförandet och den underbara sången.  Därefter har jag varit trogen Folkoperan . Ser alltid nästan varje produktion  minst två gånger. Jag har också de senaste åren varit engagerad som foajé värd  ’back stage’.    
2. Musik i alla former men opera är det som väger tyngst för mig. Kultur i alla former är viktigt för mig. Jag är också medlem i IBM Veteranernas  styrelse där vi också sysslar med aktiviteter .  
3. Organisera foajé värdarnas arbete. 
4. Jag rider varje vecka. Det har jag gjort i 20 år. Hästar och opera har ett samband. Baka gott fikabröd är också en av mina kuriosor.

Margaretha Ekstrand-Almér 

1. Jag har arbetat som grafisk formgivare i 44 år. På Lowe Brindfors har jag varit ansvarig formgivare för Folkoperan mellan 1999 – 2012. Jag har alltså arbetat med Folkoperans reklam & marknadsföring  i 13 år, med alla deras produktioner från Maskeradbalens uppsättning på Confidencen 2003 till Maskeradbalen hösten 2013!
2. Dans, konst, musik, teater, opera, balett, konsthantverk, segling, skärgård, natur, foto, mat och goda drycker, böcker, utställningar... Med andra ord en typisk kulturtant. 
3. Efter alla år jag arbetat med Folkoperan och dess produktioner och varit nära personalen så vill jag bidra som styrelseledamot för att teatern ska fortleva, hjälpa till att höja medlemsantalet och därigenom göra Folkoperan mer synligt i andra sammanhang och kretsar.
4. Är en obotlig optimist och lever efter att inte ta sig själv på för stort allvar. Jag tränar regelbundet bodypump, Zumba och jazzbalett. När jag åker tunnelbana ägnar jag mig åt ”folklivsforskning” genom att iaktta och tjuvlyssna på folk som knappar på sina mobiler och pratar helt ohämmat om allt möjligt. 

Jan Alexandersson

1. Sett många många föreställningar under årens lopp. Min sambo är musiker och spelade i orkestern på Mozarts Requiem. Arbetar sedan augusti 2015 som ekonomichef på Folkoperan.
2. Scenkonst i alla dess former. Passionerad musikal-, teater-, konsert- och operabesökare. Arbetar mycket med vokalmusik. Åker bl a runt i världen och koreograferar barbershopkörer.
 3. Med min naturliga koppling till själva bolaget hoppas jag kunna bidra till en ännu bättre dialog och förståelse mellan vänföreningen och företaget. Men också hjälpa till att hitta nya rekryteringsvägar för nya medlemmar.
4. Cyklat två gånger till Paris till förmån för Barncancerfonden.

Richard Lettström

1. Min son Christian har gått ut Operahögskolan och därav mitt mer renodlade
intresse för opera. 
2. Musik i alla dess former, från hårdrock till opera. Senaste konserterna var Iron Maiden på Friends Arena och Titus Mildhet på Drottningholms Slottsteater. Andra intressen är jakt och att vistas i naturen.
3. Genom att antal rollen som kassör i styrelsen för FOV. Jag har dessutom ett stort kontaktnät som jag tror kommer att vara till gagn för FOV.
4. Är generalkonsul för Republiken San Marino.

Inger Ermalm

1.  Jag har varit medlem i FOV i många år. Från början för att Folkoperan representerade något nytt när det gällde scenografi. Lokalen är ju en utmaning! Jag är mer intresserad av bilder än musik. Opera ser jag som levande bilder.
2.  Intressen utöver opera och scenografi är konst, design och vinprovning.
3.  Jag ställer upp som foajévärd för skådespelarna och har lämnat bidrag till renoveringen av skådespelarfoajén. Till FOV bidrar jag med att arbeta i styrelsen med t.ex. utsändningar och närvaro på olika evenemang.
4.  Jag är med i en förening som ägnar sig åt orientaliska mattor och jag går på skrivarkurs varje sommar för jag tycker det är roligt att skriva tillsammans med andra.

Dela: