Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Projektet är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända/asylsökande där uppdraget är att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.

Hur fungerar Kulturkompis?

  • Kulturkompisgrupper går gratis på olika kulturaktiviteter i sin stad. På varje ort finns kulturaktörer som stöttar projektet med fribiljetter.
  • Efter kulturaktiviteten har gruppen ”Eftersnack på svenska” – ni samtalar då kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe.
  • För att ta del av Kulturkompispaketet skall ni vara en grupp på fyra personer (minst halva gruppen skall vara nyanlända/asylsökande). Du anmäler dig. Bilda matchar grupperna.
  • I gruppen bestämmer ni själva vad ni skall gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kulturkompispaketet) och när det passar er bäst.
  • Gruppen ska totalt träffas minst 9 studietimmar = 9x45 minuter.
  • Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era kulturkompiskort.

Bokning av biljetter till Kulturkompis

Folkoperan erbjuder Kulturkompis biljetter onsdagar och torsdagar till Turandot hösten 2017, i mån av plats. Bokning av biljetter görs till biljett [at] folkoperan [dot] se. Vid bokning anges Kulturkompis samt namn och telefonnummer till kontaktpersonen i gruppen. Vi bokar in biljetter som hämtas ut i vår biljettkassa på föreställningskvällen. Välkomna till Folkoperan!

Vill du bli Kulturkompis?

Besök www.kulturkompis.nu och fyll i anmälan. Du blir sedan kontaktad med mer information.

Kontakt

sthlm [at] kulturkompis [dot] nu
08-727 18 00

Facebook.com/kulturkompis
#kulturkompis 

Dela: