KÖP PRESENTKORT

Våra presentkort gäller i två år från inköpsdatum och köps på webben. En liten present som garanterat blir ett stort minne.

Nyfiken på vad du fyller ditt presentkort med? Ta del av konstnärliga chefen Tobias Theorells julhälsning här nedan och få på samma gång en tjuvtitt på Folkoperans repertoar 2021.

Detta på alla sätt ovanliga år börjar nu gå mot sitt slut. 2020 blev en stor utmaning för hela samhället liksom för oss på Folkoperan – inget blev som vi tänkt oss.

Högst upp på min önskelista inför jul står därför att vi under 2021 skall kunna fylla vår salong med publik igen. Särskilt som vi nu har en så enastående fin nyrenoverad salong som bara längtar efter sin publik. Det kommer vi också så småningom att kunna göra. Det gäller bara att ha tålamod.

Trots att tiderna är så osäkra så vet vi att vi kommer att framföra opera även nästa år. Vi kommer att ha premiär på två operaverk under 2021 och planerar dessutom för en del mindre projekt som bonus.

Under senvåren blir det premiär för Folkoperans första Benjamin Britten-produktion någonsin; The Turn of the Screw, en av efterkrigstidens tätaste, mest suggestiva och gastkramande operor.

Två föräldralösa barn lever på Bly House på den engelska landsbygden dit en ung guvernant anländer för att undervisa och fostra dem. Snart visar det sig att allt inte står rätt till och att en mörk hemlighet ruvar i skuggorna. Peter Quint, en före detta betjänt, har tidigare dött under mystiska omständigheter och guvernanten inser att han är tillbaka för att dra med sig barnen över på ”andra sidan”. Kan hon rädda dem eller är allt bara en inbillning i hennes upphettade hjärna?

Annilese Miskimmon, ny chef för English National Opera, har med entusiasm tackat ja till att ta en paus från London för att iscensätta detta mästerverk. Vi har också nöjet att ha KammarensembleN hos oss igen under Marit Strindlunds ledning.

Till hösten välkomnar vi vår nya musikaliska ledare Henrik Schaefer som tillsammans med mig som regissör kommer sätta upp Verdis kanske allra bästa opera: Don Carlos.

Det är ett verkligt tätt drama någonstans mellan politisk thriller och familjesåpa med enastående bra musik. Vi återskapar Verdis intentioner genom att förtäta musikdramat och koncentrera oss på de komplexa personerna och de dramatiska relationerna. Det blir en uppsättning om de stora existentiella frågorna, om makt och begär. I fokus ligger konflikten mellan den unga generationen som ropar på global rättvisa, frihet, en ny världsordning och den äldre generationen som till varje pris vill bevara det gamla och i slutänden är beredda att offra de unga. Henrik Schaefer dirigerar, gör ett nytt musikaliskt arrangemang och vi sjösätter en alldeles egen romantisk orkester. För första gången sedan Verdis tid får höra musiken så som den är skriven. Det blir något alldeles annorlunda.

Dessutom kan ni hålla utkik efter iscensatta konserter, musikaliska program i foajén och Salong Folkoperan, en musikalisk och intellektuell salong av nytt format.

Kort sagt, det finns ändå hopp om framtiden. Den är så småningom ljus.

God jul och gott nytt år! Vi hoppas snart få se er åter på Folkoperan.

/Tobias Theorell, Folkoperans konstnärliga chef.


Frågor och svar om presentkort

JAG HAR ETT PRESENTKORT SOM GÅTT UT/KOMMER GÅ UT UNDER PANDEMIN, GÅR DET ATT FÖRLÄNGA GILTIGHETSTIDEN?

På grund av pandemin har vi flyttat fram giltighetstiden för presentkort som ännu inte nyttjats eller delvis nyttjats, och som löper ut under perioden 1/3 2020 – 30/6 2021. Giltighetstiden löper nu fram till 24/12 2021.

Jag kan inte ta mig till Folkoperan. Hur köper jag presentkort då?

Presentkort kan även köpas på webben. Beloppet väljer du själv. 

Hur länge gäller presentkortet?

Presentkortet gäller 2 år från inköpsdatum. 

Kan jag byta in presentkortet mot kontanter?

Nej, det kan du inte.

Kan jag använda mitt presentkort i serveringen?

Presentkortet kan användas på webben samt i biljettkassan för inköp av vouchers till Folkoperans servering, dock ej som betalning direkt i serveringen. 

VAD KOSTAR EN FÖRESTÄLLNING?

Här kan du se priser på Folkoperans föreställningar (gäller ej gästspel).

Jag har frågor som inte blir besvarade här!

Ring vår biljettkassa på 08-616 07 50 så hjälper vi dig.