STÖD FOLKOPERANS INSAMLING 

Mellan 14 november och 24 december 2019 bidrog 481 generösa personer med fantastiska 913 100 kr till renoveringen av Folkoperans salong. Och våren 2020 är vi uppe i över miljonen! Vill du eller ditt företag också bidra till insamlingen? Varje krona ger mer resurser till Folkoperans konstnärliga verksamhet.

Förberedelserna har pågått sedan en tid, men i mars direkt efter spelperioden av fantasyoperan Coraline, inleds renoveringen på plats. AIX Arkitekter har fått uppdraget att bevara, vårda och modernisera salongen. Invigningen äger rum i och med premiären av höstens stora föreställning. Här på sidan kan ni följa framväxten av vår nya salong och höra intervjuer med några av arkitekterna.

Vill du också ge en gåva?
Det finns fortfarande stolsplaketter kvar på parkett (4.000 kr) och balkong (2.000 kr) för dig som vill stötta vår renovering framöver. Ju mer pengar som kommer in desto mer har vi kvar att satsa på våra operaföreställningar.


AIX Arkitekter

AIX Arkitekter har fått i uppdrag av Folkoperan att under 2020 med varsam hand vårda, bevara och modernisera Folkoperans salong. Hör Lotta Cronsjö Gest och Eva Göransson berätta om arbetet i några intervjufilmer.

Lotta och Eva från AIX Arkitekter berättar om rummets historia och renoveringen av en kulturhistoriskt intressant byggnad.

Lotta och Eva från AIX Arkitekter berättar om historiska lager och utmaningar med lokalen som ursprungligen var en biograf.

Dela sidan

         


GÅVOR och belöningar

Tryck på valfri röd knapp nedan för att välja den summa du vill skänka. Välj därefter antal och glöm inte trycka på knappen "Lägg till i varukorg". Exempel: Tryck på knappen 2000 kr och välj därefter 3 i antal. Du har då skänkt 6000 kr och får ta emot belöningen x 3.

2 000 KR

Du är en hängiven vän av Folkoperan! Du kommer att få ditt eller valfri väns namn på en metallplakett på en av de nya stolarna på balkong i Folkoperans salong.

 • Valfritt namn på en metallplakett på en av de nya stolarna på balkong i Folkoperans salong.*
 • 1 fribiljett på balkong till premiären av höstens föreställning 2020.
 • Ditt namn kommer vid ett tillfälle att synas på vår digitala skylt i entrén, där vi tackar alla som är med och hjälper till att finansiera vår salongsrenovering. 
 • Du får Folkoperans nyhetsbrev med löpande information om folkfinansieringen och hur vår nya salong växer fram.
  TACK!!

*Våren 2020 kontaktar vi dig angående möjlighet att önska en specifik stol för din metallplakett. Vi kommer att göra vad vi kan för att du ska få din önskan uppfylld. 

4 000 kr

För denna summa visar du att du verkligen är ett sant Folkoperan-fan! Du kommer att få ditt eller valfri väns namn på en metallplakett på en av de nya stolarna i Folkoperans salong.

 • Valfritt namn på en metallplakett på en av de nya stolarna i Folkoperans salong.*
 • 1 fribiljett till premiären av höstens föreställning 2020.
 • Ditt namn kommer vid ett tillfälle att synas på vår digitala skylt i entrén, där vi tackar alla som är med och hjälper till att finansiera vår salongsrenovering. 
 • Du får Folkoperans nyhetsbrev med löpande information om folkfinansieringen och hur vår nya salong växer fram.
  TACK!!

*Våren 2020 kontaktar vi dig angående möjlighet att önska en specifik stol för din metallplakett. Vi kommer att göra vad vi kan för att du ska få din önskan uppfylld. 


Vill du eller ditt företag bidra med valfri summa?

Om du själv eller ditt företag vill bestämma storleken på er gåva, vänligen gör din insättning på Folkoperans bankgironummer 228-5500. Vänligen märk betalningen med "Crowdfundning".
Vill du ta emot en belöning vänligen märk betalningen även med ditt namn och e-postadress så kontaktar vi dig. Tack för din gåva!


Varför behöver Folkoperan din hjälp?

Kostnaden för renoveringen uppgår till totalt 14 miljoner kronor och kommer till hälften finansieras av egna medel samt bidrag från fonder. Som stiftelse har vi ingen kommunal eller statlig huvudman som tar hand om renoveringen och det finns tyvärr väldigt få anslag att söka. Vår fastighetsägare är villig att finansiera resterande del, vilket i vårt fall innebär en högre lokalhyra. Hyreshöjningen skulle innebära mindre pengar över till den konstnärliga verksamheten.


Varför renovering just nu?

Efter 35 år på Hornsgatan är det hög tid att vår salong får en ny kostym. Förutom att vårda och bevara en kulturhistoriskt värdefull byggnad, är det dags att öka bekvämligheten för er i publiken, i form av nya stolar, bättre tillgänglighet och installation av hörselhjälpmedel. Vi bygger också om tekniktaket för att förbättra arbetsmiljön för vår tekniska personal.

Tack för din gåva!

Dokument