Med anledning av premiären för det musikaliska dramat Silversjön ställer Folkoperan ut tre installationer på Stureplan från och med idag. På fredag flyttas de till Hellasgården. Installationerna består av tre instrument som är infrusna i stora block av is. Silversjön är ett drömskt, surrealistiskt verk med undertiteln ”en vintersaga” och just is spelar en central roll i dramat där en sjö fryser till is genom ett mirakel.

Folkoperan har under januari och februari affischerat Silversjön på Kulturtavlorna i Stockholm och annonserat i banners på bland annat dn.se och svd.se. I bannern har besökarna tävlat om biljetter till föreställningen genom att skråla in i datorns högtalare för att sjunga ner istappar. Se bannern längst ner på sidan. På premiären på tisdag kommer besökarna också att mötas av vägvisare i form av snögubbar på Mariatorget som pekar vägen mot Folkoperan.

Marknadsföringen är framtagen i samarbete med reklambyrån Lowe Brindfors som arbetat med reklamuppdrag för Folkoperan under många år.

– Vi har en ”tradition” av okonventionella sätt att nå en ny publik. Genom att göra nedslag i folks vardag och skapa ett intresse för Folkoperan hoppas vi kunna få de ännu oinvigda att så småningom våga prova ett operabesök, säger Folkoperans kommunikationschef Elenor Wolgers.

Silversjön är skriven av den tyska tonsättaren Kurt Weill (1900 – 1950) och uppsättningen på Folkoperan är regisserad av den internationellt hyllade Oskaras Koršunovas från Litauen. Medverkande är bland andra skådespelaren Torkel Petersson som för första gången står på en operascen. Silversjön har premiär på Folkoperan på tisdag den 23 februari och spelas till och med den 28 mars.

Se kampanjen för Silversjön
• Följ länken och lägg in den kod som visas för att addera bannern på din blogg: www.lowebrindfors.se/specialsidor/silversjon/adtoblog.html
• Det går också att se en film av de infrusna instrumenten på Stureplan på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Fe5ECY_afYU

Silversjön – en vintersaga
Musik: Kurt Weill
Regi: Oskaras Koršunovas
Musikalisk ledning: Joakim Unander
I rollerna Torkel Petersson, Daniel Frank, Ulrika Tenstam, Ulrika Mjörndal med flera.

Arbetsgrupp
Folkoperan:
Kommunikationschef: Elenor Wolgers
Kommunikatör: Frida Edoff

Lowe Brindfors:
Art directors: Kalle Dos Santos och Petter Lublin.
Copywriter: Stefan Pagréus
Original/grafisk form: Margareta Ekstrand-Almér
Projektledare: Charlotte Cederström
Produktionsledare: Tina De Geer
Eventansvarig: Maria Carlsson

För mer information vänligen kontakta:
Elenor Wolgers, Kommunikationschef Folkoperan, 0733-44 64 34
Kalle dos Santos, Art director Lowe Brindfors, 0708-238 503