Folkoperan söker sälj- och publikansvarig (vikariat)

Som sälj- och publikansvarig driver du biljettförsäljningen och foajéverksamheten på Folkoperan och ansvarar därmed för att vår publik får en positiv upplevelse hela vägen från biljettköp till under och efter operabesöket. 

Arbetsuppgifter i korthet:

  • Ansvarig för att försäljning av biljetter och evenemang på Folkoperan. Inkluderat ansvar för försäljning, drift av biljettsystem och ekonomisk redovisning. 
  • Ansvarig för försäljning och publikarbete gentemot grupper, ombud och samarbetspartners. 
  • Ansvar för utbud, inköp och försäljning i Folkoperans pausservering i enlighet med ISO- och KRAV-certifiering. 
  • Arbetsledare för Folkoperans försäljningspersonal och foajévärdar.

Vi söker en person som: 

  • Är kreativ, möjlighetsinriktad och en bra, noggrann och effektiv administratör. 
  • Har dokumenterad erfarenhet av hantering av biljettförsäljningssystem över disk och online, gärna från evenemangs- eller scenkonstområdet. Folkoperan säljer biljetter genom systemet AXS. 
  • Är intresserad av försäljning och av att locka nya publikgrupper till Folkoperan.
  • Är serviceinriktad, flexibel och mån om att Folkoperans publik får ett bra bemötande. 
  • Är en god arbetsledare 
  • Har stort intresse av att skapa god ekonomisk lönsamhet samt kunskap och erfarenhet att redovisa intäkter och statistik från biljettförsäljning och foajéverksamheten samt underlag för löneutbetalning. 

Som sälj- och publikansvarig ingår du i Folkoperans kommunikationsavdelning och är därmed en viktig person i arbetet med att kommunicera Folkoperans vision och varumärke. Du rapporterar till Folkoperans kommunikationschef. 

Folkoperan är ett litet operahus för alla. Vi vill tända nya tankar genom orädd opera och vi drivs av lusten att utveckla operakonsten genom nya uttryck och oväntade möten. Vi jobbar tvärkonstnärligt med opera och går på djupet med berättelser i vår tid. Folkoperan är ett litet operahus med en stor verksamhet, vilket gör att samarbete mellan enheterna är en förutsättning. Varje år gör Folkoperan tre egna produktioner, och vi har också en hel del uthyrningar och samarbeten i huset. Folkoperan är en ISO- och Kravcertifierad teater.

Tillträde:
1 maj 2019 

Varaktighet till och med: 
Vikariat under ca 1 år, m.a.a. föräldraledighet

Arbetstid:
Tjänsten är en heltidstjänst, men vi kan även tänka oss att dela upp den i två tjänster varav 50 % som säljansvarig och 50 % som foajéansvarig. Arbetstiden är i huvudsak förlagd på dagtid men tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. 

Lön: 
Enligt överenskommelse 

Ansökan:
Ansökan tas emot via e-post. Skicka CV och ett personligt brev på max en sida. Ansökan ska vara Folkoperan tillhanda senast 2019-02-28. 
Ansökan skickas till: jobb [at] folkoperan.se

Ytterligare information om tjänsten 
Susanne Reuszner, kommunikationschef
Tel: 08-616 07 17
Susanne.reuszner [at] folkoperan.se

Facklig representant 
Representant Teaterförbundet: 
Jon Sundberg 
Tel: 08-616 07 21 
jon.sundberg [at] folkoperan.se