Om du vill hyra en vacker lokal i en kreativ miljö i hjärtat av Södermalm så är Folkoperan rätt plats. Vi erbjuder utrymmen för mindre och större publika evenemang.

Folkoperans lokal är en ombyggd biograf i art deco-stil från 1928. Arkitekten hette Gunnar Morssing. Hösten 2012 genomgick våra foajéer och vår Lilla salong en omfattande renovering. Väggarna målades i ljust gråvitt och detaljer förstärktes i olika röda nyanser. Vi har nu 15 nya toaletter och en RWC. Vår fina handikapphiss har vunnit St Julianpriset för fysisk tillgänglighet. I samband med uthyrningen kan du och ditt sällskap njuta av opera eller boka en konsert.

Fyll i detta formulär om du vill hyra Folkoperans lokaler!

SALONGEN

Vår salong tar 589 besökare, varav cirka 400 platser är på parkett. Man ser och hör bra från samtliga platser i salongen, vilket gör den till en mycket uppskattad konferenslokal.

HELABONNERAD FÖRESTÄLLNING

Hyr hela teatern och få en exklusiv föreställning för en kväll. Att förlägga ett företagsevent hos oss blir ett oförglömligt minne för dig och dina gäster. Ni kan välkomna era gäster från scenen och själva smycka de vackra foajéerna och skyltskåpen med eget skyltmaterial.

LILLA SALONGEN

I anslutning till Salongen finns Lilla salongen. Lokalen kan fungera både som en liten teatersalong och som ett representationsrum. Den kan du hyra för mindre evenemang, både i anslutning till våra föreställningar eller separat för egna arrangemang. Lilla Salongen är utrustad med en projektor som går att koppla till laptop och blädderblock med pennor. Vi kan vid förfrågan även ordna med annan utrustning. Konferenspaket med fika och lunch finns tillgängligt efter era önskemål för tilläggskostnad. Rekommenderat maxantal är 40 personer för stående mingel och 15 personer för sittande konferens. 

Pris: Heldag 09.00-17.00, 6500 kr exkl. 25% moms.

Lilla Salongen, uthyrning. Flygel och ståbord
Lilla Salongen 

FOAJÉERNA

På Folkoperan finns tre foajéer:

I vår stämningsfulla Tempelfoajé på nedre plan finns en lång vacker bardisk och en garderob. Här finns ett mycket sevärt tak, utsmyckat av konstnärinnan Astri Bergman Taube. Rekommenderat maxantal är 150 personer.

Övre foajén går i varma röda färger och har två fina bardiskar och en garderob. Rekommenderat maxantal är 50 personer.

Nedre foajén ligger i anslutning till teaterentrén och går att hyra för mindre publika evenemang. Här finns en ljusrigg installerad i taket för liveuppträdanden eller för att skapa stämningsfull belysning. Rekommenderat maxantal är ca 80 personer.

Pris: Heldag 09.00-17.00 eller kväll, 13.000 kr exkl. 25% moms.

Nedre foajén på Folkoperan
Tempelfoajén

MAT OCH DRYCK

Du är välkommen att beställa vin och matigare tilltugg med mera för att ytterligare förhöja besöket hos oss. Kontakta Folkoperans personal nedan så hjälper vi dig gärna.

KONTAKT UTHYRNING

Fyll i detta formulär om du vill hyra Folkoperans lokaler!

För bokning av foajé och representationsrum i anslutning till föreställning, vänligen kontakta Helena Vivejo på telefon 08-616 07 12 eller
e-post helena.vivejo [at] folkoperan.se.

För information om uthyrning för publika evenemang eller konferens, vänligen kontakta vår producent, Jan Alexandersson, på telefon
08-616 07 02 eller e-post jan.alexandersson [at] folkoperan.se.