Låt oss presentera Folkoperans vänners styrelse, revisorer och valberedning.

 • Ordförande
  Malou Örner, telefon: 0704-10 21 13, e-post: malou [dot] orner [at] gmail [dot] com
   
 • Kassör
  Jan Alexandersson, telefon: 08-616 07 02, e-post: jan [dot] alexandersson [at] folkoperan [dot] se
   
 • Sekreterare 
  Anders Yrgård, telefon: 0703-27 70 93, e-post: anders [dot] yrgard [at] hotmail [dot] com
 • Ledamöter
  Margaretha Ekstrand-Almér, telefon: 070-855 37 27, e-post: form [at] me-produktion [dot] se
  Britt-Marie Collin, telefon: 0708-93 42 51, e-post: bm [dot] collin [at] telia [dot] com
  Jörgen Amnestål, telefon: 070-564 87 86, e-post: jorgen [dot] amnestal [at] swedbank [dot] se
  Helena Blomqvist telefon: 073-150 17 14, e-post: blomman700 [at] hotmail [dot] com
  Inger Ermalm, telefon: 070-773 66 37 e-post: inger [dot] ermalm [at] bredband [dot] net
   
 • Suppleant
  Inge Telander, telefon: 070-344 51 55, e-post: inge [dot] telander [at] tele2 [dot] se
   
 • Revisor
  Lillemor Mylly, telefon: 076-790 83 14, e-post: lillemor [dot] mylly [at] bomattet [dot] se
   
 • Revisors-suppleant
  Anders Lindegren, telefon: 070- 623 47 17, e-post: anders [dot] lindegren [at] callcontrol [dot] se
  Àdin Hjertberg, telefon: 070-603 32 89, e-post: adin [dot] hjertberg [at] gmail [dot] com
   
 • Valberedning
  Jan Alexandersson, telefon: 073-645 50 15, e-post: jan [dot] alexandersson [at] folkoperan [dot] se
  Jonas Palerius, e-post: jonas [dot] palerius [at] folkoperan [dot] se

STYRELSEN GER SVAR PÅ TAL

1. Din anknytning till Folkoperan 
2. Dina intressen?  
3. Vad kan du bidra med till Folkoperans Vänner? 
4. Nämn någon personlig ”kuriosa”

MALOU ÖRNER

1. Har alltid gillat Folkoperan som utmanare och förnyare!
2. Allt som har med kultur att göra och det är ju nästan allt. Gillar alltså också idrott. 
3. Jag har arbetat med varumärkesfrågor och kommunikation hela mitt yrkesverksamma liv. Med den bakgrunden och erfarenheten vill jag arbeta för att  finna vägar för hur vänföreningen kan stödja Folkoperan än mer.
4. Jag betraktar mig som allätare inom kultursektorn och gillar styrelseuppdrag speciellt inom kultursektorn. Jag är  bl a ordförande i Svenska hemslöjdföreningarnas riksförbund, suttit i konstförenings styrelse i många år, i Friskis&Svettis Sthlm i 10 år mm.

ANDERS YRGÅRD

1. Som gymnasist blev jag fångad av den nyskrivna operan Aniara, både vad gällde musiken, berättelsen och scenbilderna. Dock har min väg till Folkoperan varit lite krokig av någon anledning, men tack vare en gammal skolkamrat är jag nu på plats och går inte härifrån.
2. Som naturgeograf, utomhuspedagog och vandrare fascineras jag av att undersöka landskapets alla formationer och hur människan anpassar sig till naturens tillgångar och begränsningar. Spa och gym i all ära, men regelbunden körsång är också svårslaget, näst efter familj och vänner förstås.
3. Jag är gärna med och underlättar kontakten mellan publik och artister, genom öppet hus, samtal och frågestunder. Föreningar av olika slag tycks vandra i motvind just nu, men Vännerna ska envist och på alla sätt jobba för att Folkoperans röst ska höras i det stora kulturbruset.
4. Vi är tre herrar som i inspirerade ögonblick titulerar oss ”operasångare”, då vi ingått i den välsminkade Trollkören i en unik amatörvariant av en av Mozarts mest spelade verk, allt under musikalisk ledning av pianisten Jan Eyron. 

JAN ALEXANDERSSON

1. Sett många många föreställningar under årens lopp. Min sambo är musiker och spelade i orkestern på Mozarts Requiem. Arbetar sedan augusti 2015 som ekonomichef på Folkoperan.
2. Scenkonst i alla dess former. Passionerad musikal-, teater-, konsert- och operabesökare. Arbetar mycket med vokalmusik. Åker bl a runt i världen och koreograferar barbershopkörer.
 3. Med min naturliga koppling till själva bolaget hoppas jag kunna bidra till en ännu bättre dialog och förståelse mellan vänföreningen och företaget. Men också hjälpa till att hitta nya rekryteringsvägar för nya medlemmar.
4. Cyklat två gånger till Paris till förmån för Barncancerfonden.

MARGARETHA EKSTRAND-ALMÉR 

1. Jag har arbetat som grafisk formgivare i 44 år. På Lowe Brindfors har jag varit ansvarig formgivare för Folkoperan mellan 1999 – 2012. Jag har alltså arbetat med Folkoperans reklam & marknadsföring  i 13 år, med alla deras produktioner från Maskeradbalens uppsättning på Confidencen 2003 till Maskeradbalen hösten 2013!
2. Dans, konst, musik, teater, opera, balett, konsthantverk, segling, skärgård, natur, foto, mat och goda drycker, böcker, utställningar... Med andra ord en typisk kulturtant. 
3. Efter alla år jag arbetat med Folkoperan och dess produktioner och varit nära personalen så vill jag bidra som styrelseledamot för att teatern ska fortleva, hjälpa till att höja medlemsantalet och därigenom göra Folkoperan mer synligt i andra sammanhang och kretsar.
4. Är en obotlig optimist och lever efter att inte ta sig själv på för stort allvar. Jag tränar regelbundet bodypump, Zumba och jazzbalett. När jag åker tunnelbana ägnar jag mig åt ”folklivsforskning” genom att iaktta och tjuvlyssna på folk som knappar på sina mobiler och pratar helt ohämmat om allt möjligt. 

BRITT-MARIE COLLIN

1. När Lucia de Lammermoor spelades på Folkoperan så blev jag betagen  av framförandet och den underbara sången.  Därefter har jag varit trogen Folkoperan . Ser alltid nästan varje produktion  minst två gånger. Jag har också de senaste åren varit engagerad som foajé värd  ’back stage’.    
2. Musik i alla former men opera är det som väger tyngst för mig. Kultur i alla former är viktigt för mig. Jag är också medlem i IBM Veteranernas  styrelse där vi också sysslar med aktiviteter .  
3. Organisera foajé värdarnas arbete. 
4. Jag rider varje vecka. Det har jag gjort i 20 år. Hästar och opera har ett samband. Baka gott fikabröd är också en av mina kuriosor.

INGER ERMALM

1. Jag har varit medlem i FOV i många år. Från början för att Folkoperan representerade något nytt när det gällde scenografi. Lokalen är ju en utmaning! Jag är mer intresserad av bilder än musik. Opera ser jag som levande bilder.
2. Intressen utöver opera och scenografi är konst, design och vinprovning.
3. Jag ställer upp som foajévärd för skådespelarna och har lämnat bidrag till renoveringen av skådespelarfoajén. Till FOV bidrar jag med att arbeta i styrelsen med t.ex. utsändningar och närvaro på olika evenemang.
4. Jag är med i en förening som ägnar sig åt orientaliska mattor och jag går på skrivarkurs varje sommar för jag tycker det är roligt att skriva tillsammans med andra.

Jörgen Amnestål

1. Jag skulle nog säga att jag är en återvändande besökare, helt enkelt. Jag har varit på ett antal föreställningar, och gillar bredden på föreställningarna, ingen är den andra lik.
2. Musik. All musik, från Bach och Palestrina till Deep Purple och Rammstein. Och Nat King Cole. Och Monica Z. Och Zappa. Och några till.
Körsångare de senaste 28 åren, både barbershop och klassiskt. Arrangerar musik-quiz på Hjärtats Bar varannan vecka.  Åker även skidor och kör motorcykel. Cyklar med Team Rynkeby och samlar in pengar till Barncancerfonden, och ska cykla till Paris i sommar igen.  Lagar mat och dricker vin.
3. Jag tror att jag kan vara ett annat synsätt, en från ”andra sidan” eller nåt sånt. Dessutom har jag ett rätt stort kontaktnät, och trivs på söder.
4. Älskar dålig film. Riktigt dålig film.

Helena Blomqvist

1. Jag har arbetat 1990-2003 på Folkoperan främst som rekvisitör och attributmakare men även som ljustekniker och inspicient. Valde att sadla om helt sedan och vidareutbildade mig vilket gör att jag idag arbetar på Misa AB som stöd till människor i arbetsträning ute på arbetsplatser.
2. Teater, musik, opera, antikt, kuriosa och loppis tycker jag om. På fritiden vandrar jag i skogen och umgås med familjen, vänner och gärna med god mat.
3. Efter de 30 produktioner som jag medverkade till på Folkoperan är det nu kul och en ära att få möjligheten att komma tillbaka och arbeta med vänföreningen och föra fram den. Har själv ett fint minne av ett stipendium som jag fick och som gav mig möjligheten att utveckla mina kunskaper inom pyroteknik. Detta hade jag god användning av sen.  Starkaste föreställningsminnena är från Marie Antoinette, Othello, Don Giovanni, Hemsöborna och Figaro. Samt alla fantastiska medarbetare som jag arbetade med.
4. Tycker om att skratta och se humorn i livet. Tycker att människor är spännande att möta där de är.

Inge Telander 

1. Efter att ha sett Hemsöborna och Othello var jag fast för Folkoperan. Under min tid som kommunikationschef i Stockholm Energi – sedermera Birka Energi och Fortum – blev företaget Folkoperans huvudsponsor i tolv år. Sponsorskapet resulterade i uppskattade och varierande kundevenemang och engagerade anställda i energibolaget.
2. Familj och vänner, golf, jakt, lokalpolitik samt teater och musik i de flesta former.
3. Förhoppningsvis kan jag leda en kompetent och entusiastisk styrelse till framgångsrikt arbete med vård av befintliga medlemmar och rekrytering av nya.
4. Jag har genom åren samlat på en massa ”värdelöst vetande” i huvudet, men det hjälpte mig att bli Stormästare i Jeopardy.

Dela: