Låt oss presentera Folkoperans vänners styrelse, revisorer och valberedning.

 • Ordförande
  Malou Örner, telefon: 0704-10 21 13, e-post: malou.orner [at] gmail.com
   
 • Kassör
  Jan Alexandersson, telefon: 08-616 07 02, e-post: jan.alexandersson [at] folkoperan.se
   
 • Sekreterare 
 • Ledamöter
  Margaretha Ekstrand-Almér, telefon: 070-855 37 27, e-post: form [at] me-produktion.se
  Inger Ermalm, telefon: 070-773 66 37 e-post: inger.ermalm [at] bredband.net
  Ulrika Nilsson, e-post ulrikanil [at] gmail.com
  Christian Green Fonsesca, telefon: 070 530 99 88, e-post: christian [at] blixten.se
   
 • Suppleant
  Inge Telander, telefon: 070-344 51 55, e-post: inge.telander [at] tele2.se
   
 • Revisor
  Lillemor Mylly, telefon: 076-790 83 14, e-post: lillemor.mylly [at] bomattet.se
   
 • Revisors-suppleant
  Anders Lindegren, telefon: 070- 623 47 17, e-post: anders.lindegren [at] callcontrol.se
  Àdin Hjertberg, telefon: 070-603 32 89, e-post: adin.hjertberg [at] gmail.com
   
 • Valberedning
  Jan Alexandersson, telefon: 073-645 50 15, e-post: jan.alexandersson [at] folkoperan.se
  Jonas Palerius, e-post: jonas.palerius [at] folkoperan.se

STYRELSEN GER SVAR PÅ TAL

1. Din anknytning till Folkoperan 
2. Dina intressen?  
3. Vad kan du bidra med till Folkoperans Vänner? 
4. Nämn någon personlig ”kuriosa”

MALOU ÖRNER

1. Har alltid gillat Folkoperan som utmanare och förnyare!
2. Allt som har med kultur att göra och det är ju nästan allt. Gillar alltså också idrott. 
3. Jag har arbetat med varumärkesfrågor och kommunikation hela mitt yrkesverksamma liv. Med den bakgrunden och erfarenheten vill jag arbeta för att  finna vägar för hur vänföreningen kan stödja Folkoperan än mer.
4. Jag betraktar mig som allätare inom kultursektorn och gillar styrelseuppdrag speciellt inom kultursektorn. Jag är  bl a ordförande i Svenska hemslöjdföreningarnas riksförbund, suttit i konstförenings styrelse i många år, i Friskis&Svettis Sthlm i 10 år mm.

JAN ALEXANDERSSON

1. Sett många många föreställningar under årens lopp. Min sambo är musiker och spelade i orkestern på Mozarts Requiem. Arbetar sedan augusti 2015 som ekonomichef på Folkoperan.
2. Scenkonst i alla dess former. Passionerad musikal-, teater-, konsert- och operabesökare. Arbetar mycket med vokalmusik. Åker bl a runt i världen och koreograferar barbershopkörer.
 3. Med min naturliga koppling till själva bolaget hoppas jag kunna bidra till en ännu bättre dialog och förståelse mellan vänföreningen och företaget. Men också hjälpa till att hitta nya rekryteringsvägar för nya medlemmar.
4. Cyklat två gånger till Paris till förmån för Barncancerfonden.

MARGARETHA EKSTRAND-ALMÉR 

1. Jag har arbetat som grafisk formgivare i 44 år. På Lowe Brindfors har jag varit ansvarig formgivare för Folkoperan mellan 1999 – 2012. Jag har alltså arbetat med Folkoperans reklam & marknadsföring  i 13 år, med alla deras produktioner från Maskeradbalens uppsättning på Confidencen 2003 till Maskeradbalen hösten 2013!
2. Dans, konst, musik, teater, opera, balett, konsthantverk, segling, skärgård, natur, foto, mat och goda drycker, böcker, utställningar... Med andra ord en typisk kulturtant. 
3. Efter alla år jag arbetat med Folkoperan och dess produktioner och varit nära personalen så vill jag bidra som styrelseledamot för att teatern ska fortleva, hjälpa till att höja medlemsantalet och därigenom göra Folkoperan mer synligt i andra sammanhang och kretsar.
4. Är en obotlig optimist och lever efter att inte ta sig själv på för stort allvar. Jag tränar regelbundet bodypump, Zumba och jazzbalett. När jag åker tunnelbana ägnar jag mig åt ”folklivsforskning” genom att iaktta och tjuvlyssna på folk som knappar på sina mobiler och pratar helt ohämmat om allt möjligt. 

INGER ERMALM

1. Jag har varit medlem i FOV i många år. Från början för att Folkoperan representerade något nytt när det gällde scenografi. Lokalen är ju en utmaning! Jag är mer intresserad av bilder än musik. Opera ser jag som levande bilder.
2. Intressen utöver opera och scenografi är konst, design och vinprovning.
3. Jag ställer upp som foajévärd för skådespelarna och har lämnat bidrag till renoveringen av skådespelarfoajén. Till FOV bidrar jag med att arbeta i styrelsen med t.ex. utsändningar och närvaro på olika evenemang.
4. Jag är med i en förening som ägnar sig åt orientaliska mattor och jag går på skrivarkurs varje sommar för jag tycker det är roligt att skriva tillsammans med andra.

Ulrika Nilsson

1. Jag är sångerska och har arbetat på Folkoperan i ett drygt tiotal produktioner sedan år 2000, mestadels som sångerska, men även som regiassistent och produktionsassistent.

2. Mina intressen är såklart musik och i första hand då klassisk, men jag är en allätare - all musik som berör och engagerar fångar mitt intresse. Jag är också intresserad av alla former av kultur - teater, dans, mat, konst, performance.
Och sedan jag skaffade ett sommarhus för några år sedan har jag fått ett nytt intresse, nämligen trädgårdsarbete. Det tycker jag är något av de mer komplicerade intressen jag har, då det är väldigt lite man kan råda över. Framför allt inte rådjuren... Men det är härligt med trädgård och växter!

3. Jag hoppas kunna bidra med lite nya idéer kring hur man kan engagera och entusiasmera medlemmar samt värva nya medlemmar, och få Folkoperans vänner att vara en vänförening man gärna vill vara med i. Eftersom jag har erfarenhet av att ha jobbat inom flera olika områden på Folkoperan känner jag teatern väl, och tror och hoppas att jag ska kunna bidra både med idéer men även fungera som en länk mellan teatern och vänföreningen.

4. Jag har ätit middag med Herbie Hancock. Samt haft en roll i Wallanderfilmen ”Läckan”.

Christian Green Fonsesca

1. Jobbat 9 år på Folkoperan. Sju år som ansvarig för Biljettkassan med biljettförsäljning och gruppbokningar, sedan två år som VD-assistent åt Pia Kronkvist. Efter det har jag jobbat som biljettansvarig på Blixten & Co. Blixten Henriksson själv satt i Folkoperans Styrelse i många år.

2. Varit verksam inom idrottsrörelsen i många år och har fortfarande sportintresset kvar. Musik har också alltid varit ett stort intresse. Annars gillar jag att äta god mat samt att resa. Gärna i kombination.

3. Jag känner till verksamheten i stort och har varit iväg på annan plats ett tag. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet av annan verksamhet och nya infallsvinklar i arbetet både med att underhålla befintliga Vänner samt i arbetet att rekrytera nya Vänner.

4. Befinner mig mer och mer på andra sidan Atlanten i Brasilien. Gift med en brasilianare och vi har boende, vänner och en stor del av livet där. Jag kan varmt rekommendera ett besök i sambans, Carnavalens och Caipirinhans förlovade land.

INGE TELANDER 

1. ”Tänk att man kan göra opera på dette viset” slog det mig efter att ha sett uppsättningarna av Othello och Hemsöborna. Som kommunikationschef i dåvarande Stockholm Energi kunde jag etablera ett tolvårigt sponsorskap. Ett innerligt, bestående förhållande med genialiska medarbetare på Folkoperan inleddes och jag fick förmånen att vara ordförande i Vännerna under fyra år.
2. Familj med barnbarn förutom vänner, musik, teater, film, litteratur, golf och jakt samt kommunala förtroendeuppdrag.
3. Entusiasm och glädje jämte mångåriga erfarenheter av föreningsliv.
4. Skakade hand med rockidolen Neil Young genom bilfönstret vid Stadshuset. Konsert vid Sjöhistoriska samma kväll. Jag sa: See you tonight, man. Han sa: Cool.