Låt oss presentera Folkoperans vänners styrelse, revisorer och valberedning.

 • Ordförande
  Malou Örner, telefon: 0704-10 21 13, e-post: malou.orner [at] gmail.com
   
 • Kassör
  Jan Alexandersson, telefon: 073-645 50 15, e-post: jan.alexandersson [at] folkoperan.se
   
 • Sekreterare 
 • Ledamöter
  Margaretha Ekstrand-Almér, telefon: 070-855 37 27, e-post: form [at] me-produktion.se
  Inge Telander, telefon: 070-344 51 55, e-post: inge.telander [at] tele2.se
  Aime Laur, telefon: 073-941 16 57, e-post: lauraime [at] gmail.com
  Christian Green Fonsesca, telefon: 070 530 99 88, e-post: greens_egen [at] hotmail.com
   
 • Suppleant
  Ulrika Nilsson, telefon: 070-755 01 19, e-post ulrikanil [at] gmail.com
  Bengt Carleson, telefon: 070-812 55 09, e-post: bengtwrcarleson [at] gmail.com
   
 • Revisor
  Lillemor Mylly, telefon: 076-790 83 14, e-post: lillemor.mylly [at] bomattet.se
   
 • Revisors-suppleant
  Ádin Hjertberg, telefon: 070-603 32 89, e-post: adin.hjertberg [at] gmail.com
   
 • Valberedning
  Eric Sjöström, telefon: 072-180 79 09, e-post: eric [at] erdakonsult.se 
  Francesca O'Brien Apelgren, telefon: 070 660 60 67, e-post:francesca [at] svemarknad.se
   
 • Adjungerad valberedning
  Martina Elfgren Lilja, telefon: 070 -377 18 63, e-post: martina.elfgrenlilja [at] almega.se
   
 • Valberedning suppleant
  Jonas Palerius, e-post: jonas.palerius [at] folkoperan.se

STYRELSEN GER SVAR PÅ TAL

1. Din anknytning till Folkoperan 
2. Dina intressen?  
3. Vad kan du bidra med till Folkoperans Vänner? 
4. Nämn någon personlig ”kuriosa”

MALOU ÖRNER

1. Har alltid gillat Folkoperan som utmanare och förnyare!

2. Allt som har med kultur att göra och det är ju nästan allt. Gillar alltså också idrott. 

3. Jag har arbetat med varumärkesfrågor och kommunikation hela mitt yrkesverksamma liv. Med den bakgrunden och erfarenheten vill jag arbeta för att  finna vägar för hur vänföreningen kan stödja Folkoperan än mer.

4. Jag betraktar mig som allätare inom kultursektorn och gillar styrelseuppdrag speciellt inom kultursektorn. Jag är  bl a ordförande i Svenska hemslöjdföreningarnas riksförbund, suttit i konstförenings styrelse i många år, i Friskis&Svettis Sthlm i 10 år mm.

JAN ALEXANDERSSON

1. Sett många många föreställningar under årens lopp. Min sambo är musiker och spelade i orkestern på Mozarts Requiem. Arbetar sedan augusti 2015 som ekonomichef på Folkoperan.

2. Scenkonst i alla dess former. Passionerad musikal-, teater-, konsert- och operabesökare. Arbetar mycket med vokalmusik. Åker bl a runt i världen och koreograferar barbershopkörer.

3. Med min naturliga koppling till själva bolaget hoppas jag kunna bidra till en ännu bättre dialog och förståelse mellan vänföreningen och företaget. Men också hjälpa till att hitta nya rekryteringsvägar för nya medlemmar.

4. Cyklat två gånger till Paris till förmån för Barncancerfonden.

MARGARETHA EKSTRAND-ALMÉR 

1. Jag har arbetat som grafisk formgivare i 44 år. På Lowe Brindfors har jag varit ansvarig formgivare för Folkoperan mellan 1999 – 2012. Jag har alltså arbetat med Folkoperans reklam & marknadsföring  i 13 år, med alla deras produktioner från Maskeradbalens uppsättning på Confidencen 2003 till Maskeradbalen hösten 2013!

2. Dans, konst, musik, teater, opera, balett, konsthantverk, segling, skärgård, natur, foto, mat och goda drycker, böcker, utställningar... Med andra ord en typisk kulturtant. 

3. Efter alla år jag arbetat med Folkoperan och dess produktioner och varit nära personalen så vill jag bidra som styrelseledamot för att teatern ska fortleva, hjälpa till att höja medlemsantalet och därigenom göra Folkoperan mer synligt i andra sammanhang och kretsar.

4. Är en obotlig optimist och lever efter att inte ta sig själv på för stort allvar. Jag tränar regelbundet bodypump, Zumba och jazzbalett. När jag åker tunnelbana ägnar jag mig åt ”folklivsforskning” genom att iaktta och tjuvlyssna på folk som knappar på sina mobiler och pratar helt ohämmat om allt möjligt. 

INGE TELANDER 

1. ”Tänk att man kan göra opera på dette viset” slog det mig efter att ha sett uppsättningarna av Othello och Hemsöborna. Som kommunikationschef i dåvarande Stockholm Energi kunde jag etablera ett tolvårigt sponsorskap. Ett innerligt, bestående förhållande med genialiska medarbetare på Folkoperan inleddes och jag fick förmånen att vara ordförande i Vännerna under fyra år.

2. Familj med barnbarn förutom vänner, musik, teater, film, litteratur, golf och jakt samt kommunala förtroendeuppdrag.

3. Entusiasm och glädje jämte mångåriga erfarenheter av föreningsliv.

4. Skakade hand med rockidolen Neil Young genom bilfönstret vid Stadshuset. Konsert vid Sjöhistoriska samma kväll. Jag sa: See you tonight, man. Han sa: Cool.

CHRISTIAN GREEN FONSESCA

1. Jobbat 9 år på Folkoperan. Sju år som ansvarig för Biljettkassan med biljettförsäljning och gruppbokningar, sedan två år som VD-assistent åt Pia Kronkvist. Efter det har jag jobbat som biljettansvarig på Blixten & Co. Blixten Henriksson själv satt i Folkoperans Styrelse i många år.

2. Varit verksam inom idrottsrörelsen i många år och har fortfarande sportintresset kvar. Musik har också alltid varit ett stort intresse. Annars gillar jag att äta god mat samt att resa. Gärna i kombination.

3. Jag känner till verksamheten i stort och har varit iväg på annan plats ett tag. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet av annan verksamhet och nya infallsvinklar i arbetet både med att underhålla befintliga Vänner samt i arbetet att rekrytera nya Vänner.

4. Befinner mig mer och mer på andra sidan Atlanten i Brasilien. Gift med en brasilianare och vi har boende, vänner och en stor del av livet där. Jag kan varmt rekommendera ett besök i sambans, Carnavalens och Caipirinhans förlovade land.

Aime Laur

1. Har gått på Folkoperan i många år och njutit av musik och okonventionella föreställningar. När Folkoperans Vänner bildades blev jag nog medlem på en gång, nästan. För några år sedan behövdes fler foajévärdar, anmälde mej genast.   

2. Körsång, sjunger just nu i två körer. Hobbykonstnär- jobbar abstrakt med olika material (olja, akvarell, glas, silver, koppar, emalj) och cykla.

3. Samordnar den gruppen foajévärdar som har valt att fixa pausfika till sångare, orkestern, tekniker mfl som jobbar med kvällens föreställning. Vilket har visat sig vara uppskattad.

4. Samlar på Carmen föreställningar.

Ulrika Nilsson

1. Jag är sångerska och har arbetat på Folkoperan i ett drygt tiotal produktioner sedan år 2000, mestadels som sångerska, men även som regiassistent och produktionsassistent.

2. Mina intressen är såklart musik och i första hand då klassisk, men jag är en allätare - all musik som berör och engagerar fångar mitt intresse. Jag är också intresserad av alla former av kultur - teater, dans, mat, konst, performance.
Och sedan jag skaffade ett sommarhus för några år sedan har jag fått ett nytt intresse, nämligen trädgårdsarbete. Det tycker jag är något av de mer komplicerade intressen jag har, då det är väldigt lite man kan råda över. Framför allt inte rådjuren... Men det är härligt med trädgård och växter!

3. Jag hoppas kunna bidra med lite nya idéer kring hur man kan engagera och entusiasmera medlemmar samt värva nya medlemmar, och få Folkoperans vänner att vara en vänförening man gärna vill vara med i. Eftersom jag har erfarenhet av att ha jobbat inom flera olika områden på Folkoperan känner jag teatern väl, och tror och hoppas att jag ska kunna bidra både med idéer men även fungera som en länk mellan teatern och vänföreningen.

4. Jag har ätit middag med Herbie Hancock. Samt haft en roll i Wallanderfilmen ”Läckan”.

Bengt Carleson

1. Min anknytning till Folkoperan är att jag blivit värvad som foajévärd.

2. Hantverk, teater, friluftsliv samt arbetsmiljöarbete.

3. Att delta i vännernas verksamhet och lära känna er. Har bara varit medlem sedan hösten 2019.

4. Kan inte komma på något särskilt.