Kulturkompis, som arrangeras av Studieförbundet Bilda, förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser.

När du anmäler dig till Kulturkompis matchar Studieförbundet Bilda dig med andra i en kulturkompisgrupp. Några har bott i Sverige länge, kanske hela livet, medan andra är nya i Sverige. 

Hur funkar det?

  • Kulturkompisgrupper får gratis ta del av tre olika kulturaktiviteter på sin ort. Kulturarrangörerna på orten stöttar Kulturkompis med fribiljetter. 
  • Efter kulturupplevelsen möts gruppen i ”eftersnack på svenska”, gärna över en fika. Gruppen utgör en studiecirkel i Bilda. 
  • För att ta del av Kulturkompis ska ni vara en grupp på fyra personer varav hälften är nya i Sverige. 

Läs mer om Kulturkompis och bli medlem på www.bilda.nu/kulturkompis

Välkommen att bli Kulturkompis!

Bokning av biljetter till Kulturkompis

Folkoperan erbjuder Kulturkompis biljetter under hösten 2020 till Tristan och Isolde tisdagar, onsdagar och torsdagar i mån av plats. Bokning av biljetter görs till biljett [at] folkoperan.se. Vid bokning anges Kulturkompis samt namn och telefonnummer till kontaktpersonen i gruppen. Vi bokar in biljetter som skickas per e-post eller hämtas ut i vår biljettkassa på föreställningskvällen. Välkommen till Folkoperan!

Kontakt

sthlm [at] kulturkompis.nu (www.bilda.nu/kulturkompis) eller www.facebook.com/kulturkompis 

Historia

Kulturkompis rivstartade 2016 i spåren av den stora flyktingströmmen från Syrien. Idén var enkel: Matcha nya i Sverige med personer som har bott här länge (eller hela livet) som vill uppleva kultur tillsammans. Kulturkompis gav människor med olika bakgrund och kultur chansen att få nya vänner och lära nytt av varandra.