+ Mofeta & Jerre

Torsdagen den 22 mars kl. 19 ges en konsert med artisten Anna Järvinen på Folkoperans scen. Anna Järvinen, som hyllats, för sitt senaste album, framträder med sitt band i ryggen förstärkt av stråk och blås från Stockholm Strings 'n' Horns. Som förband ses den prisade hip hop-duon Mofeta & Jerre i en spännande sättning ackompanjerade av stråk, slagverk, bas och blås.

Om Anna Järvinen

Torsdagen den 22 mars kl. 19 ges en konsert med artisten Anna Järvinen på Folkoperans scen. Anna Järvinen, som hyllats, för sitt senaste album, framträder med sitt band i ryggen förstärkt av stråk och blås från Stockholm Strings 'n' Horns. Som förband ses den prisade hip hop-duon Mofeta & Jerre i en spännande sättning ackompanjerade av stråk, slagverk, bas och blås.

- Vi hoppas på en bred spridning av åldrar, där besökarna delvis får se och höra sådant som kanske inte alltid är deras förstahandsval, lite musikalisk breddnings-manipulation med andra ord, säger Sandra Bergman, konsertarrangör på Coco Transistor. Detta kan vara ett uppslag för 50-talistföräldrar att göra något med sina unga vuxna. För att tillmötesgå den breda målgruppen har vi valt att lägga biljettpriset förhållandevis lågt, 260 kr.

Efter konserten fortsätter kvällen med skönt häng uppe i Folkbarens lounge där Sandra Bergman (Coco Transistor) & Jonas Wiklund (Folkbaren) huserar i Dj båset, inspirerade av kvällens konsert.

Spelningen är startskottet för ett samarbete mellan Folkbaren och Coco Transistor som planerar en kontinuerlig konsertverksamhet med mindre och större arrangemang på olika scener.

- Folkbaren & Coco Transistors signum kommer att vara helkvällar fyllda av intressanta musikaliska möten av hög kvalitet, säger Henrik Asarnoj, ny ägare av Folkbaren, som beslutat att satsa ordentligt på event och scenverksamhet.

MOFETA & JERRE

Mofeta & Jerre slog igenom 2010 med hiten ”Bättre i Berlin”, som fick Fredrik Strage så provocerad att han skrev en hel krönika om låten med rubriken: ”Vi bör inte håna utan hylla våra hipsters”. Duon åkte på Sverige-turné med Promoe och släppte debutskivan ”Bomben” samma år.

På nya skivan ”Briljanter & Smaragder” kliver Mofeta & Jerre fram som en av landets mest egensinniga hiphop-grupper och låter mjuka körer, svepande stråkar och varm soul rama in de träffsäkra texterna. Låtarna berättar om kärlek, svartsjuka, kvinnomisshandel, kokainmissbruk och mycket mer, ur oväntade vinklar. Som gäster på skivan finns bland annat Promoe på nya singeln ”Kalifornien” och Timbuktu på den avslutande, själfyllda ”Balsam”.

Duon vann i år priset för Årets Hip hop på manifestgalan med motiveringen:

"Det är en bragd att som musiker våga testa nya ljudbilder och aldrig stanna upp i sin musikaliska utveckling. Det är också en bragd att göra allt på egen hand, något som inte är ovanligt för genren. Att gå från datormick, snodda beats och crackade program till en levande ljudbild, liveband och crackade program är inte alltid självklart. Stockholms dynamiska duo har hittat superrätt. Ni kan sluta undra. Ni är här nu."

ANNA JÄRVINEN

Anna Järvinen gjorde solodebut 2007 med ”Jag Fick Feeling”. Skivan producerades av Mattias Glavå som också hållit i spakarna på Håkan Hellströms debut ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Albumet mottogs med vidöppna armar och nominerades till fyra grammisar och P3 Guld-priser samt vann tidningen Stockholm Citys musikpris.

2009 kom uppföljaren ”Man Var Bland Molnen” som möttes med lika stor entusiasm som debuten. I mars 2011 släpptes Anna Järvinens tredje album – ”Anna Själv Tredje”. Albumet är Annas första på Stranded Rekords efter flytten från Häpna och precis som debuten inspelad i Göteborg hos Mattias Glavå. På albumet ackompanjeras Anna av bland annat Reine Fiske, Gustav Ejstes, The Amazing och Joel Alme.

Det har sagts att ”Anna Själv Tredje” är en skiva om våren, men också en avslutande del av en trilogi. Någon har nämnt influenser från det bibliska, en annan jazz och vispop - men det är upp till lyssnaren själv att bestämma.

FÖR MER INFORMATION

Vid frågor som rör konserten kontakta Sandra Bergman, 0739-22 24 91, sandrarosabergman [at] gmail.com.
Vid frågor som rör restaurang Folkbaren kontakta Henrik Asarnoj, 0706-73 34 35, henrik [at] folkbaren.se.