StreamaS här 22 mars kl 19

20-årsjubilerande Duo Ego som består av operasångerskan Monica Danielson och slagverkaren Per Sjögren, gästar Svensk Musikvår med ett program som blickar tillbaka, men också har en fot i nutiden. Konserten livesänds från Folkoperan den 22 mars kl 19.

OM SÄNDNINGEN

Konserten sänds gratis direkt på Svensk Musikvårs YouTube här, men går även att se i efterhand. Inget abonnemang eller medlemskap krävs.

Vill du se hela konsertprogrammet hittar du det på Svensk Musikvårs webbplats här!

PROGRAM

  • Paula af Malmborg Ward (1962): "Min monolog" ur Tre dikter (2008)
  • John Cage (1912–1992): Forever and Sunsmell (1942)
  • John CageThe Wonderful Widow of Eighteen Springs (1942)
  • Cornelia Karlsson (2000): Om mödrar och mörker, uruppförande (2020–2021)
  • Hans Gefors (1952): Lamento (2020)
  • Victor Varela (1955): La fraîcheur de la dernière vêprée (2001)

I samarbete med Folkoperan.

Läs mer om musiken och konserten på Svensk Musikvår här.

Om Duo Ego

1996, kort efter att hon avslutat sina studier vid operahögskolan i Göteborg, startade Monica Danielson den fria operagruppen MusikTeaterVerket. Några år senare, efter att ha arbetat ihop i många olika sammanhang, startade hon Duo Ego tillsammans med slagverkaren Per Sjögren. ”Vi hade mottot ’vi ska ha en duo och ingen jävel får vara med’” berättar Monica Danielson med glimten i ögat.

Båda projekten kom att bli mycket framgångsrika. Världskända Duo Ego har belönats med flera priser, till exempel Carin Malmlöf-Forsslings pris 2013 för sitt modiga och oförtrutna, nyfikna och oförutsägbara arbete. I år firar Duo Ego 20-årsjubileum och duon gästar Svensk Musikvår med ett program som blickar tillbaka, men också har en fot i nutiden.

Konserten inkluderar både duons allra första beställningsverk – Victor Varelas La fraîcheur de la dernière vêprée – och det allra senaste – Cornelia Karlssons Om mödrar och mörker – liksom John Cages Forever and Sunsmell som de haft med på nästan varje konsert i 20 års tid.

”Jag har valt ett program – där faktiskt en och annan jävel får vara med – med tonsättare och kollegor som är och har varit viktiga under åren som gått, och framför allt för Duo Ego:s repertoar” berättar Monica Danielson.