Miriam Treichl

Porträtt av sångerskan Miriam Treichl. Hon har ett litet leende på läpparna, en rätt fram uppsyn, utsläppt hår ooch en grön sjal runt halsen.
Fotograf: Emelie Kroon

Carmen

NAMN: Miriam Treichl

FÖDELSEORT: Stockholm

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Musikdramatisk linje, Operahögskolan i Stockholm.

FEM ROLLER I URVAL: Venus (cover) i "Tannhäuser" av Wagner på Metropolitan (2015), Marcellina i "Figaros Bröllop" av Mozart på Drottningholms Slottsteater och Versailles (2015/2016), Nikolaus i "Hoffmans äventyr" av Offenbach på Folkoperan (2015), Jane Avril i "Blanche och Marie" av Mats Larsson Gothe på Norrlandsoperan (2014) och Elvira i "Don Giovanni" av Mozart på Drottningholms slottsteater (2010/2011).

DRÖMROLL: Brangäne i Tristan och Isolde av Wagner.

DÄRFÖR KAN JAG VARA CARMEN: Jag kan vända snabbt från galen eufori till nattsvart litenhet... och jag gillar tanken att alla är Carmen.Varje gång Carmen uppstår är hon en annan. Den här gången är det jag. Och vi.

SÅ HÄR RÖR JAG PÅ MIG: Jag tycker om rörelse med mening.

KÄRLEK OAVSETT ÅLDER: Vad annars?

MIN FAVORITKÄNSLA: Känslan då man givit allt.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Eftersträvar en koncentration som i bästa fall gör att vi på scenen tillsammans med publiken kan glömma allt utanför teatern för en stund.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Leken. Allvaret. Musiken. Berättelserna. Människorna. Utmaningarna.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Från alla fantastiska artister, författare, dansare, politiker, podpratare, konstnärer, dirigenter, koreografer, regissörer, bra sångare i alla genrer och i musik.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.braathenmanagement.com