Lovisa Sandenskog

Fotograf: Emelie Thoor

Spökbarn 1

Födelseort: Husby-Långhundra, Knivsta

Bostadsort: Husby-Långhundra, Knivsta

Utbildning: Operahögskolan, Kandidat i operasång, Stockholm  (2017- juni 2020). Operastudion Kapellsberg, Härnösands folkhögskola (2013–17).

Fem roller i urval: Nattens Drottning ur Trollflöjten (barnopera), Operastudion Kapellsberg, Härnösand (2016). Sopransolist i Carmina Burana på Norrlandsoperan, Umeå (2016). Liù i Turandot, Operastudion Kapellsberg, Härnösand (2017). Yaroslavna ur Furst Igor, Russian Opera Workshop, Philadelphia, USA (2018).

Coraline i tre ord: Rolig, spännande och konstig!

Det är magi för mig: Hur vi människor kan lära känna och förstå varandra genom musik, konst och dans! I alla olika slags kreativa uttryck får vi möjlighet att visa vårt inre och på så sätt kanske känna oss mindre ensamma. Jag tycker verkligen att det är magi!

Det är mod för mig: Att våga göra något som är nytt eller som man är rädd för! Till exempel att våga vara sig själv, våga stå upp för andra eller berätta för någon att man tycker om dem. Det är modigt att göra det som känns rätt, trots rädslan. 

Favoritroman: Flera! Som barn älskade jag Maria Gripes Skuggböcker (det gör jag förvisso fortfarande). Som vuxen älskar jag Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och Alkemisten av Paulo Coelho.

Varför gå på opera? För att vidga våra perspektiv kring vad livet är. I opera kan man bara släppa taget om vardagen och försvinna in i en annan värld! Och få sina åsikter utmanade! När opera är som bäst så tar dramatiken med oss på en resa, orkestern väcker liv i våra sinnen och operasången når rakt in i hjärtat. Det är något som jag tycker vi verkligen behöver i dagens samhälle!

Den största utmaningen i min yrkesroll: Att aldrig tappa taget om mig själv eller vem jag är!

Här kan du läsa mer om mig: www.operastudent.se/lovisa-sandenskog/

 

Lovisa Sanden skog är praktikant från Kandidatprogrammet för operasång på Stockholms Konstnärliga Högskola.