Carl-Axel Dominique

Fotograf: Angelica Engström

Musikarrangemang

FÖDELSEORT: Bälinge, Uppland                       

BOSTADSORT: Huddinge

UTBILDNING: Musiklärarexamen, musikledarexamen och solistdiplom i piano på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Pianolektioner hos Martin Canin på Juilliard i New York.

FEM JOBB I URVAL: Medkompositör till musikalen Sagan om hästen (1976), spelar Tjugo betraktelser över Jesusbarnet på juldagen i Storkyrkan sedan 1981, musik och text till musikalen Sopoperan Underbarnet (1996), komponerat 31 sånger från Aniara för bl.a. Tommy Körberg och Marinens Musikkår (1997), inbjuden till Olivier Messiaen i Paris 1985 och initiativtagare till Festival Olivier Messiaen i Stockholm (2008).

DRÖMPROJEKT: Nästa musikteaterprojekt med Monica Dominique – hemligt än så länge.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL HAVET: Ett lustfyllt måste under sommarhalvåret i och vid Östersjön, Dalarö och skärgård.

DET HÄR GÖR JAG FÖR ATT VÄRNA OM MILJÖN: Kör Toyota Prius, tar tåg till Paris, återvinner, handlar närproducerade ekologiska livsmedel.

PIANOMUSIK FÅR MIG ATT: Vilja komponera, improvisera och interpretera pianomusik som målar och berättar.

ÖVER EN KOPP KAFFE MED WAGNER SKULLE JAG: Fråga om vilka vägar hans svärfarsa Frans Liszt tipsade honom om för att ta sig ur dur-moll-fängelset.

FÖR MIG ÄR OPERA: I bästa fall magisk teater med självklar sång, t.ex. Peter Oskarssons uppsättning av Bo Moltens ”Livläkarens besök” i Köpenhamn.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Jag älskar publiken och vill aldrig underskatta den. Inte göra den nervös (som Jussi Björling sa).

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Att det är mer än bara ett yrke; med lusten som drivkraft.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Naturen (skogen, havet, stjärnhimlen) och kärleken.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.dominiquemusik.se

Datum för medverkan

torsdag, juni 27, 2013