Mats Lindström

Fotograf: Erik Lee-Snyder

Elektroakustisk musik

OM MIN YRKESROLL: Jag arbetar mest med liveelektronik det vill säga verk där jag befinner mig på scenen både i egenskap av tonsättare och exekutör. Den Flygande holländaren är den första produktion där jag arbetar med en elektronmusiker.

Jag har arbetat med konsertframföranden, musik för stumfilm, ljudinstallationer, performance och bildspel. När det gäller scenkonst har jag inte tidigare arbetat med opera. Jag har gjort musik till teater av Tom Blokdijk och Jan Käll men mest har jag jobbat med musik till dans. I flera föreställningar med dansgruppen Räserbyrån (Katarina Eriksson, Håkan Mayer, Per Sacklén) och med Anna Koch.

DET BÄSTA MED MITT JOBB: Jag har nästan aldrig sökt mig till uppdragen. För att jag ska tacka ja till ett uppdrag vill jag känna att jag gör något nytt och kanske också att jag befinner mig på osäker mark och lär mig något nytt. Det är kanske den största fördelen med mitt jobb.

PIANOMUSIK FÅR MIG ATT: Jag är inte en pianofanatiker men har länge varit svag för Liszts transkriptioner av Beethovens symfonier och Stravinskys balettmusik i pianoversion.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL HAVET: Jag tycker bäst om havet ifrån ett strandnära perspektiv och gärna i kombination med het sol.

ÖVER EN KOPP KAFFE MED WAGNER SKULLE JAG: Jag skulle inte vilja dricka kaffe i sällskap med Richard Wagner, jag har intressantare vänner. 

Datum för medverkan

torsdag, juni 27, 2013