Vilken roll spelar kärleken i våra liv i dag, och vilken roll har den haft i det förflutna? Högskolan för scen och musik i Göteborg och regissören Mira Bartov tar oss med på en resa genom kärlekens olika stadier.

Där Figaros bröllop slutar tar Kärleksdrycken vid, så passa på att se båda föreställningarna till specialpris! Köper du biljett till Figaros bröllop erhåller du en kampanjkod på din biljett som ger dig 20 % rabatt på biljetter till Kärleksdrycken.

Bilder

Titta

Om Figaros bröllop

Vilken roll spelar kärleken i våra liv i dag, och vilken roll har den haft i det förflutna? Högskolan för scen och musik i Göteborg och regissören Mira Bartov tar oss med på en resa genom kärlekens olika stadier.

– Genom karaktärerna i Figaros bröllop kommer vi inte bara att utforska kärlekens olika skeden i en människas liv, utan också genom 1900-talet, säger Mira Bartov.

- Vi är förstås både stolta och glada över att få visa upp vår föreställning av Figaros Bröllop på Folkoperan, Denna möjlighet att under utbildningstiden möta ett professionellt operahus är oerhört värdefullt för våra studenter och vi ser fram emot en spännande spelperiod i vår. Ett stort tack till både Folkoperan och vår systerskola i Stockholm för gott samarbete, säger Staffan Rydén, högskolelektor och Anna Maria Koziomtzis, utbildningsledare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Folkoperans orkester dirigeras av Andreas Hansson.

Kärleksdrycken tar vid där Figaros bröllop slutar, så passa på att se båda föreställningarna till specialpris! Köper du biljett till Figaros bröllop erhåller du en kampanjkod på din biljett som ger dig 20 % rabatt på biljetter till Kärleksdrycken.

Lyssna

Handling

Det är Figaro och Susannas bröllopsdag. De hör båda till tjänstefolket hos grevparet Almaviva. Greven, en ökänd kvinnokarl, har fått upp ögonen för Susanna och gör allt som står i hans makt för att förhindra bröllopet. Greven är inte ensam om att vilja sätta stopp för bröllopet. Marcellina vill gifta sig med Figaro, och hon har en hållhake på honom. Hon har lånat ut pengar till Figaro, som lovat att gifta sig med henne, om han inte kan betala tillbaka sin skuld. Marcellina tar hjälp av Bartholo, som gärna vill hämnas på Figaro för att han hjälpte greven gifta sig med Rosina, som Bartholo själv hade tänkt sig som brud.

När Figaro och Susanna inser att deras bröllop står på spel, bestämmer de sig för att planera en komplott tillsammans med grevinnan, för att också en gång för alla lära greven en läxa. För att avleda grevens uppmärksamhet från bröllopet, väcker de hans svartsjuka och sår tvivel om grevinnans trohet. Den unge pagen Cherubin, som är förälskad i grevinnan, hamnar i skottelden. Greven gör upprepade försök att bli av med Cherubin, som förklädd till flicka lyckas hålla sig gömd på slottet.

När det uppdagas att Figaro är frukten av en ungdomsromans mellan Marcellina och Bartholo, står inget längre i vägen för hans bröllop med Susanna. Man firar till och med dubbelbröllop, eftersom Figaros nyfunna föräldrar också bestämmer sig för att förenas i äktenskap.
Susanna har stämt träff med greven i parken. Men i skydd av mörkret byter hon och grevinnan kläder. På så sätt blir greven tagen på bar gärning av sin egen maka och ber på sina knän om förlåtelse. Förlåten blir han, men kan han förändras?