Frida Josefin Österberg

Cherubino

Namn Frida Josefin Österberg

Utbildning Går sista året på Operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Tidigare studier vid Birmingham Conservatoire.

Roller i urval Cherubino i Figaros bröllop vid Birmingham Conservatoire, Anita i West Side Story vid Birmingham Conservatoire. Titelrollen i Carmen vid Oxford International Links Festival. Praktik på GöteborgsOperan i Mästarsångarna i Nürnberg. Pippo samt ensemble i Den Tjuvaktiga Skatan på Läckö Slottsopera (2010).

Är kärleken meningen med livet? - Jag tror inte att kärleken mellan två människor är livets mening. Det som gör att bebisar föds, att havet är blått och att stjärnorna har lyst i vinternätter sedan urminnes tider, är större. Att kunna uppleva och vara en del av den kärleken skulle mycket väl kunna vara ett av livets många syften. Men meningen med livet är att leva.

Tror du på den stora kärleken/äktenskapet i nöd och lust tills döden skiljer oss åt? - Jag tror inte på den stora kärleken men jag vill tro på äktenskapet, att två människor kan växa tillsammans och stå vid varandras sida tills döden skiljer dem åt.

Datum för medverkan

måndag, juni 24, 2013