Malin Stenberg

Fotograf: Magnus Bergström

Regi/filmkoncept

FÖDELSEORT: Göteborg

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Teaterregi, Stockholms konstnärliga högskola

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: 

How to hold your breath, Göteborg Stadsteater, 2017

Pussy Riot – en punkbön, Dramaten, 2016

Metropolis, Stockholm Stadsteater, 2015

Blood on ice, Backa Teater, 2013

Spöksonaten – snabbare och bättre än Mats Ek, Dramaten, 2012

FÖRKLÄDD GUD FÖR MIG: En vaccination mot högmod

DETTA FÖRENAR OSS MÄNNISKOR: Kärleken, döden och ensamheten.

SÅ VISAR JAG MEDMÄNSKLIGHET: Jag har ingen aning. Men den medmänsklighet jag ser hos andra är alltid handlingar. Kanske är det offerhandlingar.

SKOR JAG VILL GÅ I: Svår fråga. De människor jag beundrar har tvingats gå igenom stora svårigheter och oändlig smärta för sin kunskap, sin konst, sin övertygelse, sitt folk eller bara för dem de är och samtidigt har de kunnat behålla sin humor och kärlek. Det krävs en oerhörd styrka för det. Jag är högst osäker på om jag verkligen är av det rätta virket för hjältemod och vill helst inte prova… Nej, jag behåller mina egna dojjor.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Det är alltid nästa projekt. Kom och se min föreställning på Backa Teater i Göteborg, med premiär i september 2017.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Att vara i ett kaos utan att tappa kontrollen. To ride the dragon, så att säga. En svindlande känsla.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Jag har alltid varit fängslad av människor som har djupa akademiska kunskaper på något specifikt område, som ägnat stora delar av sitt liv åt samma frågeställningar. Människor som inte dragit enkla slutsatser, utan stannat kvar för att ta reda på hur det verkligen ligger till.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG:  I Magasinet Filter, nr 53, utgivet januari 2017