Marie Rosenmir

Porträtt dirigent och musikalisk ledare Marie Rosenmir
Fotograf: Elias Gammelgård

Musikalisk ledning

FÖDELSEORT: Linköping

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Musikerutbildning orgel/sång, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm; Diplomutbildning orgel, Musikhögskolan, Göteborg; Körpedagogisk utbildning, Musikhögskolan, Göteborg; Dirigentutbildning, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm; Fortbildning opera, Operahögskolan, Stockholm.

FEM JOBB I URVAL: W. A. Mozart: Requiem, Linköping (1995) Mitt allra första dirigentuppdrag! Aricia i Fedra (Hippolyte et Aricie) av J-P Rameau, Folkoperan, (2005), Julia i Romeo och Julia (Roméo et Juliette) av Ch. Gounod, Folkoperan, (2005), W. A. Mozart: Trollflöjten, Folkoperan, (2013), Nobelprisutdelningen, Stockholms Konserthus, (2016)

FÖRKLÄDD GUD FÖR MIG: En kombination av storslagen lyrik och underskön musik som tröstar, stärker och visar oss att det gudomliga kan finnas i vår omedelbara närhet, om vi öppnar våra ögon.

DETTA FÖRENAR OSS MÄNNISKOR: Längtan efter kärlek och samhörighet.

SÅ VISAR JAG MEDMÄNSKLIGHET: Jag försöker att verkligen se den människa jag möter och dennes behov och försöker finnas där när jag behövs. Och så tror jag att jag är bra på att peppa och bekräfta mina medmänniskor.

SKOR JAG VILL GÅ I: Christian Louboutin.

DRÖMJOBB: Det som jag arbetar med för tillfället, så: Förklädd Gud på Folkoperan! Och så har jag alltid en mängd kreativa, mer eller mindre realistiska idéer och projekt som snurrar runt i huvudet och håller mig brinnande...

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Alla intressanta, härliga, begåvade och ”galna” människor jag möter.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: I naturen och i mötet med andra människor.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.marierosenmir.com