Johan Petri

Dramaturgi

Utbildning Teatervetenskap på Stockholms universitet, Elektronmusikkomposition,  musikerlinjen/komposition och högre specialkurs i musik på Musikhögskolan Stockholm.

Fem projekt i urval Regissör för "Jag är jag" av Gertrude Stein på Unga Klara, Stockholms Stadsteater. Regissör och producent för "Förslag", hörspel baserat på Mathias Spahlingers verk Vorschläge på Alice Musik Produktion, Sveriges Riksradio. Tonsättare, dramaturg, librettist för "Acre", videoverk i samarbete med konstnärinnan Marjetica Potcr för konstbiennalen i Sao Paolo och Max Proctor Gallery, New York City. Tonsättare, dramaturg för "Kabaret underordning" på Unga Klara/ Stockholms Stadteater. Regissör för "Upptäcktsresanden" av Stig Dagerman på Radioteatern, Sveriges Riksradio. Grundare och exekutiv producent för Skiv/bokförlaget "Alice Musik Produktion", kontinuerlig verksamhet sedan 1998, se www.alice-musik.se

Drömprojekt Det fria, dynamiska och kontinuerliga samtalet (som bidrar till att Sverige kanske blir en kulturnation)

Okänd talang Hoppas det!

Inspirationskällor Människor

Gör jag på min fritid Tänker

Favorithak Kungliga biblioteket i Stockholm och Maxim Gorki Teatern i Berlin där Armin Petras är chef

Folkoperanassociation Entusiasm på Hornsgatan

Operett för mig är en genre jag betraktar med viss misstro, mest av estetiska skäl, och jag undrar: kan den lämna ett avtryck i vår tid?

Datum för medverkan

onsdag, juni 26, 2013