Maria Johansson

Frou-Frou

Röstläge Alt

Utbildning Sångpedagog/afroamerikansktradition med tillägg av klassisk sångtradition samt körpedagog.

Fem roller/projekt i urval Jordmor i Blodsbröllop, Punkpacka i Bortbytingen, Anna i musikmonologen Alla snygga heter Micke, Sångerska i banden LesDeux/ kontrabas och sångduo, Mumma Band, Femmes Musicales mm. mm. Ett antal produktioner med Svenska Kammarorkestern.

Drömroll/Drömprojekt Mina drömmar är hemliga ibland även för mig själv, sover så hårt att jag inte uppfattar dem både i vaket och sovande tillstånd

Okänd talang Drog igång det seismiska larmet på en konsthall när jag sjöng, glastaket kom i jordskalvssvängning, lyckades näta från egen planhalva vid två tillfällen under samma fotbollssässong, skulle gärna tävla i diskus.

Inspirationskällor Möten på alla sätt, med människor, miljöer, musik, texter.

Gör jag på min fritid Promenerar i naturen, dricker kaffe, massor av kaffe gärna i kombination/ älskar picnic. Jag tränar gärna och går gärna på muséer och utställningar, har dessutom alltid en illustrerad vetenskaps tidning i närheten/ barnsligt förtjust i populärvetenskap.

Favorithak Naturens Hus i Örebro

Operett för mig är något nytt, nytt och kul. Känns som om man ofta hoppat över eller förbi denna genre när man studerat eller konserterat. Så för mig är denna traditionella genre helt ny att utforska på scenen.

Datum för medverkan

måndag, juni 24, 2013