Natalie Hernborg

Do-Do

Röstläge Sopran

Utbildning Musikerlinjen på Södra Latins gymnasium, musiklinjen på Ingesunds folkhögskola i Arvika och Operahögskolan i Göteborg.

Fem roller/projekt i urval Lisa i La Sonnambula av Bellini på Malmö Opera och musikteater, Blomsterflicka i Parsifal av Wagner på Värmlandsoperan, Joanna i Sweeney Todd av S.Sondheim på Värmlandsoperan, Tiny i Paul Bunyan av B. Britten pa Göteborgs Konserthus, Rosina i Il Barbiere di Siviglia av Rossini på Göteborgsoperan (cover), Monica i The Medium av Menotti

Drömroll/Drömprojekt Det skulle vara underbart att få spela Nedda i I Pagliacci av Leoncavallo, ett fantastiskt parti! Ett drömprojekt vore att få medverka i nån film, en hemlig hemlig flickdröm är att få bli filmstjärna!

Inspirationskällor Min familj! Hårdrocksmusik och metal i alla former! Film!

Gör jag på min fritid Går på konserter, kollar på film och framförallt så är sången mitt största intresse!

Favorithak I och med att jag gillar rockmusik så är det självfallet ett ställe som heter The Ancor!
I Göteborg, som är min andra stad, så är det Staggen eller Stagedoor!

Folkoperanassociation Jag såg en föreställning av Carmen för ett antal år sedan och det som fastnat på näthinnan är två klättrare som klättrade längst bak på scenväggen! Som spindlar!

Operett för mig är
En humoristisk underhållningsform, något av en fars! Jag tänker på Nils Poppe! Mycket sång och glada schlagermelodier varvat med tydliga punchlines! Min pappa går ofta och nynnar på diverse operettmelodier och han är född 1939 så det var kanske populärmusik för hans generation!

Hemsida www.nataliehernborg.com

Datum för medverkan

måndag, juni 24, 2013