En grym konsertmonolog om genus, ras och sex.

”Tror du jag skulle få ligga mer om jag blonderade mig?”

Det blonda håret. En yttre symbol för många motstridiga innebörder.

Oskuld, Våp, Korkad, Lättfotad, Renrasig, Objekt, Skönhet, Oskyldig, Åtråvärd, Ouppnåelig, Överhet. Listan kan göras lång.  

De blonda lockarna flätas in i frågor om genus, ras och sexualitet.

Mitt i Tintin, Lilla hjärtat och Pepparkaksgubbe-debatten är det blonda håret en vridning i 180 grader för att undersöka den osynliggjorda normen. Det vita. Det ljusa. Det blonda.

”Blondes have more fun.'
But sweetie…’If I want to be a senator, I need to marry a Jackie, not a Marilyn.’
Poo-pooo-beee-dooo.” (having a blonde moment)

Men det blonda är inte odelat positivt. Det hyllas och smutskastas i samma andetag. Och tillskrivs nästan alltid det feminina. Motstridigheten synliggör förhållningssättet till det feminina i stort. Den inneboende motsättning som skapas i den grupp som inte har rätten att definiera sig själv.

”Ibland känner jag också att jag skulle vilja ha dom där jävla slingorna och typ dra på mig ett par pärlörhängen. För är det nånting som blont hår verkligen ger dig är det makt. Och då menar jag inte typ kontroll över ens sexualitet bara. Utan sån där annan makt. Sån makt som ger dig känslan: jag lever här och jag har faktiskt makten att förändra mitt liv. Mitt liv men även andras.” (having a blonde moment)

Föreställningen having a blonde moment produceras av scen- och filmkonstplattformen Bastardproduktion som har en rad rosade föreställningar i repertoaren. Denna gång är det skådespelaren och kreatören Johanna Skobe som bjudit in den efterfrågade queerfeministiska dramatikern Nasim Aghili och den fantastiskt mångsidiga musikern Lisa Pedersen.

Till coola electrobeat invaggas Du att konfronteras med det blonda hårets olika dimensioner. Och Din syn på väteperoxidens verkningar kommer förändras i grunden.

Mer text än konsert! Mer musik än monolog!

Let’s have a blonde moment with a cruel beat!

Biljettinformation

Onsdag 27 november kl 17.30 är SLUTSÅLD!
Torsdag 28 november kl 17.30 är SLUTSÅLD!
Fredag 6 december kl 21.15 (klubbspelning). Biljetter säljs i dörren 1 timme före föreställningens början.

För förbokning mejla kontakt [at] bastardproduktion.se (kontakt(at)bastardproduktion.se) eller johanna [at] bastardproduktion.se (johanna(at)bastardproduktion.se)

Biljettpriser

Biljettpris 27 och 28 november: 150 kr
Biljettpris klubbspelning 6 december: 100 kr