Elisabeth Meyer

Elisabeth Meyer spelar Olympia, Antonia och Giulietta i Hoffmanns äventyr

Olympia/Giulietta/Antonia

NAMN: Elisabeth Meyer

FÖDELSEORT: Stockholm        

BOSTADSORT: Numera Stockholm men uppvuxen i Luzern (Schweiz)

UTBILDNING: Bachelor vid Operahögskolan i Stockholm, master vid Dutch National Opera Academy i Amsterdam och ”praktikant” vid Internationales Opernstudio på Zurichoperan i Schweiz.

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: Ginevra i operan Ariodante av G. F. Händel på Drottningholms Slottsteater 2009, Lizzy i nyskrivna operan Stolthet och Fördom av Daniel Nelson vid Vadstena-Akademien 2011, Donna Anna i operan Don Giovanni av W. A. Mozart på Opera Hedeland i Danmark 2012, Pamina i operan Trollflöjten av W.A. Mozart på både Kungliga Operan i Stockholm 2012 samt Malmö Opera 2013, Greta i operan Hans och Greta av E. Humperdinck på Göteborgsoperan 2014

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB:  De flesta sopraners drömroller som t.ex. Violetta och Desdemona i Verdis operor la Traviata och Otello och Mimí i Puccinis La Bohème.

HOFFMANN FÖR MIG ÄR: En utmaning att sjunga och gestalta tre olika karaktärer i en och samma opera och ett starkt ungdomsminne när jag var tvungen att läsa den gyllene krukan  av E.T. A. Hoffman på gymnasiet.

MIN FAVORITRESTAURANG/BAR/KROG ÄR: En fika på Petite France, en fiskgryta på Konstnärsbaren och en cocktail på Le bar rouge. 

NÄR JAG ÄR BERUSAD SÅ BLIR JAG: Rolig och melankolisk

NÄR JAG ÄR FÖRÄLSKAD SÅ BLIR JAG: Llycklig och engagerad

FÖR MIG ÄR OPERA: Den perfekta kombon av mina favoritsysselsättningar.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Publiken ger mig den nödvändiga gnistan, nervositeten och glädjen att vilja uttrycka mig. Vad är en föreställning utan publik?

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Att kunna arbeta med det jag älskar, att ständigt upptäcka nya verk, att möta många intressanta människor från olika nationer och yrkesområden, att slippa sitta still och glo in i en dator, att slippa rusningstrafiken, att kunna njuta av sovmornar utan dåligt samvete och att få känna kicken av att framträda.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Från min familj och min systerson i Schweiz, mina vänner och naturen.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: artefact.org