Singeln "Den brända jorden” från Jonathan Johanssons nysläppta album blev snabbt den mest delade låten på Spotify. Den 7 och 8 februari 2014 gästar han Folkoperan med två exklusiva konserter.

Med albumen En hand i himlen och Klagomuren har Jonathan Johansson etablerat sig som en av Sveriges mest fängslande artister. I oktober 2013 släppte han tillsammans med sin låtskrivarpartner och producent Johan Eckeborn albumet Ett språk för dom dömda. Musiken baseras på uppsättningen av Dracula som duon komponerade och medverkade i på Uppsala Stadsteater. Nöjesguiden kallade det "hans kanske mest angelägna skiva hittills”, Aftonbladet beskriver det "som en sakral andningspaus i all vardagshets” och Allehanda skrev att det "lämnar ingen oberörd”. 

– För att vara tydlig så är inte ”Ett språk för dom dömda” en uppföljare till ”En hand i himlen” och ”Klagomuren”. Det är något fristående, ett sidospår. Dock inte en skämmig kusin från landet utan, ja, ett officiellt kärleksbarn kanske, förklarar Jonathan Johansson.

Titta

Video till "Den brända jorden” av Jonathan Johansson och Johan Eckeborn.

Om Jonathan Johansson

EXKLUSIVA SPELNINGAR I FEBRUARI 2014

5 feb – Malmö, Palladium
6 feb – Göteborg, Stora Teatern
7 och 8 feb – Stockholm, Folkoperan
9 feb – Uppsala, Uppsala stadsteater

OM JONATHAN JOHANSSON

Jonathan Johansson fick sitt stora genombrott med skivan En hand i himlen 2009. Den kritikerrosade uppföljaren Klagomuren kom i novembe 2011 och nominerades till Grammis för Årets pop, Årets textförfattare och Årets producent (Johan Eckeborn). Släppet följdes av en hyllad turné under våren och sommaren 2012 då han bland annat spelade på RoskildefestivalenPeace & LoveGröna Lund och turnerade med Veronica Maggio.

Hösten 2012 kunde Jonathan Johansson ses i föreställningen Dracula på Uppsala Stadsteater. Han har tillsammans med Johan Eckeborn även komponerat musiken.

I slutet av 2012 gjorde Jonathan Johansson sina sista livespelningar med det hyllade albumet Klagomuren och en uppskattad spelning i tv-programmet På spåret innan han gick in i studion. Dracula-soundtracket Ett språk för dom dömda, släpptes i oktober 2013.

BiljettPRIS

260 kr + serviceavgift. Folkoperans ordinarie rabatter gäller ej.