Gästspel på Folkoperan. Dramatenskådespelaren Julia Dufvenius möter åtta sångare och konsertpianisten Maria Rostotsky i en intim berättelse om julen.

I Folkoperans foajé ryms kärlek och död ur operajular, trumpetklang, arabiska tongångar och naturligtvis klassiska julsånger. Föreställningen spelas på lunch- och kvällstid och det finns möjlighet att få en härlig jultallrik och dryck. 

Bild på de åtta sångarna i vokalensemblen Förklädd gud

De medverkande sångarna (The Great 8) Heddie Färdig, Janna Vettergren, Ulrika Skarby, Jesper Säll, Martin Åsander, Shadi Ali och Anders Butta Börjesson inledde sitt samarbete i den rosade versionen av Förklädd Gud på Folkoperan våren 2017 (se bilden). 

Om de medverkande

Julia Dufvenius fick sitt genombrott i TV-serien Glappet. Hon debuterade år 2000 vid Dramaten i Ingmar Bergmans Maria Stuart och fick sen en specialskriven roll i hans TV-produktion Saraband. Sedan dess har vi sett henne i otaliga filmer, TV-serier och på scen. 

Maria Rostotsky har sedan debuten på Konserthuset med Kungliga Filharmonikerna år 2000 etablerat sig som en av Sveriges mest mångsidiga musiker. Hennes samarbete med andra konstformer har lett till medverkan i ett flertal uppmärksammade teaterföreställningar.

Heddie Färdig är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. Hon har gestaltat många roller på svenska operahus och gillar galna franska kvinnoporträtt i operavärlden. 

Janna Vettergren har sedan sångexamen från Musikhögskolan frilansat som oratorie- och operasångerska, P2-presentatör och kommunikatör. Folkoperan är en av hemmascenerna sedan många år.

Ulrika Skarby är utbildad i Malmö och på Operahögskolan i Stockholm. Skarby har bland annat setts helt blåsminkad i huvudrollen som själva Italienskan i Bollywoodoperan Italienskan i Alger på Parkteatern. Arbetet med föreställningen blev en dokumentär som sändes på SVT. Även Ulrika är sedan länge hemmastadd på Folkoperan.

Jesper Säll har efter sin examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg spelat både trånande kavaljerer och maktgalna kungar. Den dynamiska Vadstena Akademien var hans plantskola. 

Martin Åsander är sångare, trumpetare, tonsättare och kyrkomusiker. Han har turnerat världen runt med Eric Ericsons kammarkör och har medverkat på skivinspelningar som både sångare, musiker och arrangör av poplåtar. 

Shadi Ali är född i Damaskus i Syrien har sin examen från operautbildningen vid konservatoriet i Damaskus. Hans första möte med den svenska musikscenen var i Carmen på Dalhalla och som bassolist i Folkoperans Förklädd Gud. 

Anders Butta Börjesson är sångare, regissör, arkitekt, koreograf och producent. Han har sjungit i de flesta professionella körer i Sverige och har en lång karriär som musikalartist.

Biljettpriser Med eller utan mat

12.00 Lunch

Endast biljett: 175 kr
Biljett + mat: 295 kr ENDAST FÖRKÖP (senast dagen före)
Längd: ca 50 min

19.00 Kväll

Endast biljett: 245 kr
Biljett + mat: 395 kr (ingår 1 öl el 2 läsk) ENDAST FÖRKÖP (senast dagen före)
Längd: ca 1 tim 15 min inkl en paus