Jonas Dominique

Musikalisk ledning

Födelseort Stockholm, Sverige

Utbildning Musikerlinjen (kontrabas) samt dirigentlinjen på Musikhögskolan i Stockholm 

Fem projekt i urval Arrangör och musikalisk ledare för Carmen på Parkteatern (2001), dirigerade uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm (1998-99), dirigent för Lars Rudolfsons uppsättning av Carmina Burana vid Dramatiska Ensemblen i Stockholm (1990), spelar kontrabas i Rebaroque (tidigare Stockholms Barockorkester), har varit dirigent vid många uppsättningar på Folkoperan.

Mina hjältar Jorma Panula (dirigent och lärare) som betytt mycket för mig som dirigent. Andra hjältar är förstås många av de stora tonsättarna. Aktuell hjälte: Gian-Carlo Menotti. Hjältar är också människor som vågar visa sig mjuka, icke dömande, empatiska och förlåtande.

Film- eller boktips TV-serie som nyss visats på SVT: De halvt dolda av Jonas Gardell med musik av Leif Jordansson (apropå hjältar). Läser just nu Ge mig en människa av Anna Schulze.

Detta brinner jag för Jag är inte direkt den brinnande typen. Eld brinner okontrollerat och kan lätt förblinda. Jag försöker mer vårda en kärleksfull inre glöd som vid stunder av lycka när som helst kan blossa upp. Till exempel vid husliga bestyr, trädgårdsarbete, god mat och dryck med släktingar eller vänner (vi har fantastiska grannar).
Det kan vara vid en promenad i snöslask, en loppis, ett fotbolls-VM och förstås vid musikaliska situationer i mitt arbete.

Datum för medverkan

onsdag, juni 26, 2013