Åsa Thyllman

Åsa Thyllman

Flora

NAMN:  Åsa Lovisa Thyllman.

FÖDELSEORT: Göteborg.

BOSTADSORT: Tyresö, Stockholm.

UTBILDNING:  Masterutbildningen vid Operahögskolan i Stockholm 2011-2013 och Postgraduate Diploma Singer på Royal Academy of Music, London 2003-2005.

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: Helmvige i Valkyrian av Wagner konsertant på Berwaldhallen i Stockholm 2013. Gerhilde i Valkyrian av Wagner på Kungliga Operan i Stockholm 2013. Donna Anna i Don Giovanni av Mozart (slutproduktion Operahögskolan) i Örebro Konserthus och Kungliga operan i Stockholm 2013. Magda Sorell i Konsuln av Menotti på Sibeliusakademien, Finland 2012. Tuppen i Den listiga lilla räven av Janacek  på Läckö stottsopera 2012.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Att göra titelrollen i Madama Butterfly

LA TRAVIATA FÖR MIG ÄR: En tragisk historia om äkta kärlek.

FEST FÖR MIG ÄR: Glädje! Ett tillfälle att träffa och umgås med mina vänner!

JAG BLIR RASANDE ÖVER: Orättvisa och elakhet

OM JAG BARA HADE NÅGRA MÅNADER KVAR ATT LEVA SKULLE JAG: Se till att vara med dem jag älskar och försöka resa till så många platser som möjligt med dem.

FÖR MIG ÄR OPERA: När det är bra är det den konstart som får mig att förlora tid och rum och bara slukas av musiken. Ett underbart uttrycksmedel för mig!

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Jag försöker att alltid vara närvarande med min publik. Får jag någon att gråta så har jag lyckats.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Att kunna förmedla, beröra och uttrycka.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Genom att lyssna och titta på olika sångare, Genom mina egna livserfarenheter som ger mig nycklarna till de äkta känslorna som ska uttryckas.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.asathyllman.se