Heddie Färdig

Porträtt Heddie Färdig

Sångarensemble

NAMN: Heddie Färdig

FÖDELSEORT: Stockholm

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Operakandidat, Högskolan för scen och musik, Göteborg. Masterutbildning i opera, Operahögskolan, Stockholm

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: Mariana - Kärleksförbudet - R. Wagner - Kamraterna, Årsta teater 2015. Nattens drottning - Trollflöjten - W A Mozart - Fjäderholmsteatern 2013. Kvinnan - Purpurbit (dramatisering av tonsatta dikter) - Staffan Odenhall - Musikaliska, Stockholm, 2013. Katie, Siamese twin - Elefantmannen - Carl Unander Scharin - Norrlandsoperan 2012. Barbarina - Figaros bröllop - W A Mozart - Folkoperan 2011.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Detta varierar men för tillfället har jag fastnat för kvinnorna som pressas till gränsen mellan vett och galenskap - Ofelia i Ambroise Thomas Hamlet och Lucia i Donizettis Lucia di Lammermoor. Eller
bara vad som helst ur den franska repertoaren.

LA TRAVIATA FÖR MIG ÄR: Ett drama som visar på hur mycket de sociala spelen och samhällets normer kan beröva människor. Och detta i kombination med musik som får det att både kittla och suga i maggropen.

FEST FÖR MIG ÄR: När jag inte vet vad som kommer att hända men vet att jag har avsatt tid som jag kan göra vad jag vill med. Helt enkelt lyxen att kunna vara spontan. Då kan det sluta hur som helst och det
involverar oftast väldigt mycket dans!

JAG BLIR RASANDE ÖVER: Om någon stör mig när jag har fullt upp med att vara på mitt sämsta morgonhumör. Om någon förminskar mig eller någon annan eller när människor inte har respekt för varandra.

OM JAG BARA HADE NÅGRA MÅNADER KVAR ATT LEVA SKULLE JAG: Här vill man ju egentligen svara något i stil med - åka jorden runt och testa allt man inte har testat än. Men nja... Jag tror att jag skulle skriva och prata oerhört mycket. Jag skulle se till att allt som behöver sägas blir sagt till alla som vill och behöver höra det.

FÖR MIG ÄR OPERA: Ett givande och tagande, en fysisk sensation och en källa till lust!

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Min tysta samtalspartner som utan att säga ett ord säger allt.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Alla möten! Mötet med en kollega, mötet i en scenisk process och mötet med publiken!

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Livet i största allmänhet.