Samuel Jarrick

Fotograf: Samuel Jarrick

Gästen

NAMN: Samuel Jarrick

FÖDELSEORT: Stockholm

BOSTADSORT: Bagarmossen

UTBILDNING: Operahögskolan

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL:  Karlsson, Karlsson på taket, Thomas Lindahl, Kungliga Operan, 2013 och Malmö opera, 2012. Mannen, Hos oss, Thomas Jennefelt, Lägenheter i Berlin och på Södermalm, 2012/2013. Mozart, Evigt din Mozart, Inger Wikström, Nordisk kammaropera, Confidensen, 2011. Joseph De Rocher, Dead Man Walking, Cape Town Opera, Malmö opera, Det kongelige teater 2009, Malmö opera 2006/2007. Don Giovanni, Don Giovanni, W. A. Mozart, Skånska Operan 2005.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: En stort allkonstverk om klimatet. Eller att få spela Tintomara.

LA TRAVIATA FÖR MIG ÄR: Maktmissbruk, missförstånd, makalös musik och Maria Callas.

FEST FÖR MIG ÄR: Den omöjliga drömmen om sensationen, livsessensen, den totala utlevelsen och tron på upphävandet av vardagen, av logiken, av förnuftet, av döden.

JAG BLIR RASANDE ÖVER: Sånt som egentligen beror på att jag känner mig maktlös och rädd. Som att regeringen struntar i vår överlevnad och låtsas som att det går att förhandla med naturen, som att klyftan mellan rika och fattiga ständigt växer och som att jag inte vet hur jag ska lyckas gå och lägga mig i tid.

OM JAG BARA HADE NÅGRA MÅNADER KVAR ATT LEVA SKULLE JAG: Förhoppningsvis göra något klokt och uppseendeväckande, eftersom människor ofta minns och uppskattar det sista någon gjort. Fast kanske skulle jag bli så rädd för döden att jag mest försökte vinna tid.

FÖR MIG ÄR OPERA: Ett krångligt och kraftfullt sätt att berätta en historia

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Ett flykigt och passionerat förhållande. Kontakten haltar på ett levande och oförutsägbart sätt.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: När det svänger, för att den musikaliska och dramatiska timingen är samma.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Lite här och där.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.operaimprovisatorerna.se