OBS! 
p.g.a. vattenskador efter söndagens oväder är Föreställningen flyttad till HANGAREN SUBTOPIA, Albyvägen 38 i Alby. Föreställningen ges kl. 21.00 (OBS ny tid)

Köpta biljetter gäller och vi kommer under tisdagen att kontakta alla som bokat eller köpt biljetter för att informera om scenbytet. 

Bussar:
Kl.20 står Buss 50pers på plats utanför Folkoperan, beräknad avgångstid kl.20.15
Kl.19.45-21 Shuttlebuss Non-stop, 19 pers Alby T-bana på Albyvägen- Hangaren
Kl.23.00 Buss 50 pers Hangaren - Folkoperan
Kl.22.30-23.30 Shuttlebuss 19 pers Hangaren - Alby T-bana

Vid Alby T-banestation kommer 2 ungdomar stå och visa väg till buss o Hangaren! Lite skyltar kommer finnas för de som väljer att promenera!

Parkering: 
Gratis parkering strax utanför, handikappparkering finns också. (4-tim skiva gäller)

Vi öppnar försäljning av mat ca 19.30. Det kommer att säljas lättare förtäring i foajén för den hungrige som t ex Chilenska piroger, tusenbladstårta, kaffe/te, snacks mm av La Piojera. OBS! Endast kontantbetalning

Biljetter kommer säljas på plats i Hangaren. Bord vid Biljettkassan - Folkoperan bemannar. (Gästlista finns vid biljettkassan.

Maria blir Magnus och vägrar gå med på omgivningens likriktande krav – problematik som är lika levande idag som den var när hen ställdes inför rätta för 300 år sedan. 

19-åriga Maria Johansdotter beger sig från Föglö i den åländska skärgården till Stockholm för att utforska livet och sig själv. Hon lever ut sin dröm och sjunger och spelar på stadens krogar. MenMaria får sämre betalt för att hon är kvinna. Hon börjar klä sig i manskläder och kalla sig Magnus Johansson, tar anställning som klockare på landsbygden och blir snabbt populär bland socknens unga kvinnor. Det vankas giftermål, men det går rykten i byn. Vem är Magnus? Vad är Magnus? När det uppdagas att Magnus papper inte är i ordning ställs hen inför rätta och hens identitet ifrågasätts.

Magnus-Maria är en modern, politisk opera i regi av Suzanne Osten, en av Sveriges mest framstående regissörer. Librettot är skrivet av poeten och författaren Katarina Gäddnäs och bearbetningen står dramatikern Ann-Sofie Bárány för. Musiken är komponerad av Karólína Eiríksdóttir, koreograf är Soledad Howe och dirigent är Anna-Maria Helsing. Scenografen Maria Antman och ljusdesignern Mari Agge är välbekanta namn i den finländska teatervärlden. Tiina Tahvanainen gör bildprojektioner. Daniela Krestelica gör maskdesign och modedesignern Minna Palmqvist gör sin första operauppsättning som kostymdesigner. Repetitör är Patrik Komorowski.

Kulturföreningen Katrina gör operan Magnus-Maria till en kampsång för rätten att välja sin egen identitet. Librettot är baserat på den sanna historien om Maria Johansdotter från Åland, som i sekelskiftet 1600-1700 ställs inför rätta för att hon levt som Magnus Johansson.

Kulturföreningen Katrina gör operan Magnus-Maria till en kampsång för rätten att välja sin egen identitet. Librettot är baserat på den sanna historien om Maria Johansdotter från Åland, som i sekelskiftet 1600-1700 ställs inför rätta för att hon levt som Magnus Johansson.

 

enda föreställningen i Sverige!

 

Presskontakt
Produktion: Kulturföreningen Katrina, Åland www.katrina.ax,  +358 (0)40 1649310
Producent: Ros-Mari Djupsund info [at] katrina.ax, +350 (0) 40 768980

Läs mer på www.magnusmaria.ax