Christoffer Holgersson

Matteuspassionen kormästare Christoffer Holgersson
Fotograf: Karl-Oskar Bjurenstedt

Kormästare

NAMN: Christoffer Holgersson

FÖDELSEORT: Linköping

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Körpedagogutbildning, Dirigentutbildning samt Diplomutbildning i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

JOBB I URVAL: Musiklärare vid Adolf Fredriks musikklasser, dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks Gosskör, dirigent och konstnärlig ledare för Stockholms Kammarkör, kyrkomusiker i Vällingby Församling, kyrkomusiker i Adolf Fredriks församling (nuvarande anställning).

DRÖMPROJEKT: War Requiem av Benjamin Britten

MATTEUSPASSIONEN FÖR MIG: Matteuspassionen av J.S. Bach ger mig både andlig och konstnärlig påfyllning på ett sätt som är svårt att beskriva med ord. Det är också ett portalverk inom konsthistorien som jag måste lyssna på varje år i samband med påsk. 

HAR NÅGON OFFRAT NÅGOT FÖR DIG? Jag tänker mycket på alla de människor jag mött, som säkerligen har offrat något för mig utan att jag vet om det. Till dem står jag i evig tacksamhetsskuld.

GRÄNSEN MELLAN PRIVAT OCH PERSONLIGT: I min ledarroll är det hela tiden en utmaning och delikat balans att försöka vara personlig utan att bli privat.

DET HÄR DELAR VI MÄNNISKOR: Vi föds – Vi lever – Vi dör. Hur vi väljer att förhålla oss till vårt eget livsöde är så individuellt och unikt men likväl ett val.

TIPS PÅ EN BRA SJÄLVBIOGRAFI: Vägmärken – Dag Hammarskjöld

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Kommunikation mellan sändare och mottagare.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Musiken, kärleken till musiken och mötet med alla människor, såväl medmusikanter som publik.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Hos och med familjen, Kållandsö, Skåne samt i notbiblioteket.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.christofferholgersson.se