Hannah Holgersson

matteuspassionen. Operasolist Hannah Holgersson, sopran
Fotograf: Noah Good

Solister

NAMN: Hannah Holgersson

FÖDELSEORT: Höör, Skåne

BOSTADSORT: Stockholm

UTBILDNING: Klassisk sångsolistutbildning samt sångpedagogutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

ROLLER I URVAL: Jenny Diver/Polly Peachum/Lucy Lockit i Tiggarens opera av John GayLäckö Slott (2005). Medverkan i Melodifestivalen (2006) samt fullängdskivan Your Own Fairy Tale med Kungliga Filharmonikerna (2007). Eurydike i operan Eurydike av Martin Johnsson Tibblin på Vadstena-Akademien (2008). Sopransolist i Requiem av György Ligeti med Kungliga Filharmonikerna och dirigent Alan GilbertStockholms Konserthus (2005), med Estonian National Symphony Orchestra och dirigent Tõnu Kaljuste, Estlands Konserthus, Tallin, (2007), och med San Francisco Symphony och dirigent Michael Tilson Thomas, San Francisco Konserthus (2009).

DRÖMROLL:  Händelopera… förslagsvis Berenice i Scipione. En dröm vore också att få vara medskapare av filmmusik.

MATTEUSPASSIONEN FÖR MIG: Passionsberättelsen är för mig budskapet till oss människor om det villkorslösa kärleksoffret, här iklädd Bachs magiska och gripande tonskrud.

HAR NÅGON OFFRAT NÅGOT FÖR DIG? Rollen som mamma har gett mig insikt i olika uppoffringar som min egen mor har gjort för mig, i kärlek. Det är jag evigt tacksam för.

GRÄNSEN MELLAN PRIVAT OCH PERSONLIGT: Som konstnär försöker jag använda mig av min färgpalett av livsupplevelser och erfarenheter på ett personligt sätt, utan att lämna ut inblandade människor i respekt för deras privatliv.

DET HÄR DELAR VI MÄNNISKOR: Behovet att vara älskade och respekterade precis som vi är, utan prestationer och tillrättalagd yta.

TIPS PÅ EN BRA SJÄLVBIOGRAFI: När träden avlövas ser man längre från vårt kök av Tomas Sjödin (1996)

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN SAMT DET BÄSTA MED MITT YRKE: Jag önskar att med min röst få vara en länk mellan musik och lyssnare, där jag genom musiken får möjligheten att beröra och påverka lyssnaren på ett positivt sätt.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: I mina älskade barn och i min familj.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.hannahholgersson.se