Camilla Eeg-Tverbakk

Porträtt Camilla Eeg-Tverbakk
Fotograf: Viktor Eeg-Tverbakk

Dramaturgi

NAMN: Camilla Eeg-Tverbakk

FÖDELSEORT: Oslo

BOSTADSORT: Oslo

UTBILDNING: Skådespelare, Jacques Lecoq/Paris. Performance studies, New York University/NYC. Teatervetenskap, Universitetet i Oslo.

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB: I lie I speak, I speak, koreografi: Ina Christel Johannesen, Carte Blanche 2004. Hvitt Lopp/Gracerunners, Koreografi: Karen Foss, KF quiet works 2005. Konstnärlig ledare, Akademi för scenkonst, Fredrikstad 2007-2011. Doktorand, Roehampton University, London 2011-2015. Att bägra tre systrar, regi: Mellika Melouani Melani, Göteborg stadsteater 2013.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Finns sådana? Jag älskar att lösa de uppgifter som kommer i min väg tillsammans med begåvade människor.

MOZARTS REQUIEM FÖR MIG ÄR: Stor, fantastisk, vacker

MIN RELATION TILL BARN: Barn är framtiden, de är klokare än oss vuxna och jag lär mycket om att leva genom att vara tillsammans med mina egna och andras barn. Framför allt om att improvisera, inte lägga för mycket planer och följa intuition och lekfullhet. Jag försöker ta med mig detta i mitt arbetsliv. Ibland är barn otroligt irriterande.

VIKTIGAST I LIVET ÄR: Att ta sig tid, titta, lyssna och vara tillsammans. Att ställa frågor och att undersöka saker från olika håll. Att försöka se på saker upp och ner.

SÅ SER JAG PÅ FRAMTIDEN: Jag är bekymrad. Jag tror vi kan gå mot jobbiga tider med hänsyn till att tåla förändring. I vår del av världen är vi extremt priviligierade. Det är inte säkert det fortsätter så. Men det finns massor av hopp, just därför att barnen är klokare än oss och det är ju de som skal ta världen vidare.

FÖR MIG ÄR OPERA: Svårt

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Människor som jag med bultande hjärtan och kroppar om längtar, söker, skrattar och gråter.