Josefine Andersson

Alt

NAMN: Josefine Andersson 

FÖDELSEORT: Stockholm

BOSTADSORT: Teckomatorp

UTBILDNING: Operaakademiet i Köpenhamn

ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: Rosina (Barberaren i Sevilla, Rossini) på Det kgl. Teatret i Köpenhamn, Sesto (Julius Caesar, Händel) på Folkoperan, Hermia (Midsommarnattsdröm, Britten) Läcköslott och Stephano (Romeo och Julia, Gounod)

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Jag såg Tosca för första gången på Folkoperan för många år sedan och sedan dess har det varit en drömroll. Och så önskar jag att jag får göra Rosenkavaljeren någon gång i framtiden.

MOZARTS REQUIEM FÖR MIG ÄR: Ett stort musikminne: När jag som liten såg Amadeus filmen så fastnade jag för Mozarts Requiem, vars musik grep tag i mig och öppnade upp mina ögon inför den klassiska musiken. Lacrimosa-satsen är bland det vackraste som har skrivits. 

MIN RELATION TILL BARN: Har nyligen blivit mamma för första gången till en underbar liten dotter. Det är det mest fantastiska jag varit med om i livet, jag njuter av varje dag med henne. När jag blev mamma så förändrades mitt förhållande till barn väldigt mycket, jag blir berörd långt in i hjärtat när jag ser barn bli illa behandlade och hjärte-glad av barns glädje. Mitt hjärta har vuxit till dubbel storlek och min dotter har lärt mig att bli en bättre människa.

VIKTIGAST I LIVET ÄR: Att vara med min dotter och familj. Att visa henne världen och göra den till en bra plats för henne att växa upp i.

SÅ SER JAG PÅ FRAMTIDEN: Jag är lite rädd för vad som kommer att hända med vår planet om vi fortsätter leva som vi gör idag. Jag tycker att det är svårt att ändra mina vanor så mycket som jag egentligen skulle behöva för att få ett hållbart samhälle. Jag är ändå positiv till att vi kommer att lösa problemen. Men är rädd för att vi kommer vänta lite för länge, tills konsekvenserna är ett faktum och vi står inför en radikal förändring av våra liv.

FÖR MIG ÄR OPERA: Livet, det jag brinner för och det som får mig att må bra.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Utan publiken ingen sångerska. Publiken är min spegel på hur jag utvecklas som konstnär. Att få uttrycka sitt konstnärskap inför publiken och använda sig av de stora känslorna är en kick som jag inte vill leva utan.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG: www.josefineandersson.com samt www.svenskakonsertbyran.se