Tove Sahlin

Tove Sahlin

Koreografi

NAMN: Tove Sahlin

FÖDELSEORT: Örebro, uppvuxen i Pålsboda

BOSTADSORT: Enskededalen

UTBILDNING: Teaterhögdskolans mimutbildning plus en massa påbyggnadskurser

PROJEKT/JOBB/ROLLER I URVAL: Regissör, koreograf och scenartist i det fria kompaniet Shake it Collaborations. Senast verket Miss U - a family fairytale (med hela familjen på scenen). Jag regisserar också produktionen Kojan för 3-5 åringar på Malmö Stadsteater i vinter.

DRÖMPROJEKT/JOBB/ROLL: Jag vill göra mer scenkonst i det offentliga rummet. Jag vill turnera mina egna verk. Jag vill samarbeta långsiktigt med regissörer, både som scenartist och koreograf.

MOZARTS REQUIEM FÖR MIG ÄR: Leken. Döden. Hoppet. Barnen. Hopplösheten. Bottenlös förtvivlan. Suckar, skak och konfetti.

MIN RELATION TILL BARN: Har tre egna som dessutom turnerar med mig i verket Miss U. Jag är intresserad av att skapa alternativa rum för barn. Utanför skola och familj.

VIKTIGAST I LIVET ÄR: Att vara i ett sammanhang. Tänker mycket på det nu när många är på flykt. Vår familj har tagit emot flyktingar i vårt hem. Det har berikat oss alla på djupet. Vi har lärt oss så mycket!

SÅ SER JAG PÅ FRAMTIDEN: Vi ska alla dö. Så enkelt är det.

FÖR MIG ÄR OPERA: Musik, musik, musikalitet, kropp, andning, paus. Ett slags förstoringsglas att se världen igenom. Att jobba nära musiken som koreograf och krocka samtida dans och performance (mina arbetsområden) med klassiska operaverk har varit mycket intressant och lärorikt. Jag hör bättre nu efter produktionerna La Traviata och Mozart Requiem. Hörseln är skarpare.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Varje verk, varje lokal, varje sammanhang måste syna sitt speciella förhållningsätt till publiken. Jag möter väldigt mycket olika sammanhang som frilansare. Det är största intresset att vara närvarande med dem som finns i rummet.