Välkommen till Opera Showroom där opera, olika konstformer, tonsättare, artister, sångare och musiker möts under en tvådagarsfestival på Folkoperan. Eftersom publiken står i centrum är det gratis inträde.

Vi inviger med glass, operaarior och ballonger. Verken visas både i salongen och i foajén på Folkoperan. Du kan delta i allsång och operakaraoke eller njuta av en workshop i sång som leds av den legendariske barytonen Håkan Hagegård. Festivalens tider är fredag 18–24 och lördag 15–23.

Ladda ner programbladet för Opera Showroom som en PDF.

Bilder

Om Opera Showroom 2013

Ladda ner programmet för Opera Showroom som en PDF.

Förra året var det premiär för operaperformancefestivalen Opera Showroom på Folkoperan och i år är det dags igen. 2012 var temat ”Vad är operaperformance?”. Den här gången är temat gränser när olika konstformer, tonsättare, artister och musiker möts under en tvådagarsfestival den 12 och 13 april.

− Vi vill uppmana oss själva som operahus att pröva oss mot vad som händer i samtiden och i resten av världen och kolla på temat utifrån ett politiskt, filosofiskt och konstnärligt perspektiv, säger Mellika Melouani Melani.

Vi inviger med glass, operaarior och ballonger, operarior och ballonger. Vill du se ett verk kan du göra det både i salongen och i foajén på Folkoperan. Du kan delta i allsång och i operakaraoke eller njuta av en workshop i sång, som leds av den legendariske barytonen Håkan Hagegård. 

Kom mellan 18 och 24 fredagen den 12 april. Lördagen den 13 april smygstartar vi klockan 15 med seminarier om operakonsten och publiknärvaro och om musiken som förnyar operakonsten. Lördagens ordinarie program drar sedan igång klockan 17 till 23. 

Opera Showroom görs i samarbete med Blåsarsymfonikerna, Østfold University College, Norwegian Theatre Academy, EMS Elektronmusikstudion samt med Riksbyggen.

© Erté: Romain de Tirtoff, Sevenarts Ltd/BUS 2103 (Joshua Sofaer/My heart opens to your voice)

Dokument