Jesper Säll

Jesper Säll i Salieri vs Mozart
Fotograf: Carl-Henrik Trapp

Tonino/Mozart

Födelseort: Västerås

Bostadsort: Göteborg

Utbildning: Operakandidat på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet

Fem roller i urval: Romeo i Romeo och Julia av Georg Anton Benda på Vadstena-Akademien (2010), Mr Bingley i Stolthet och Fördom av Daniel Nelson på Vadstena-Akademien (2011), Tamino i Trollflöjten av W.A. Mozart på Folkoperan (2013), Alfredo i La traviata av G. Verdi på Folkoperan (2015), Pang i Turandot av G. Puccini på Folkoperan (2017).

Så laddar jag för att ge mig in i en kreativ process: Jag försöker ha så ledigt och tråkigt som möjligt innan en produktion drar igång. Det är i avsaknaden av aktiviteter som min önskan att skapa någonting kommer.

Detta gjorde mig grön av avund: Allt. Hela tiden. Senast när min sambo fick in någonting som såg godare ut än det jag hade beställt på en restaurang. Vilket är orimligt för vi delar alltid på vår mat.

Det här är min rollkaraktär i ett nötskal: Jättebra fråga. Fråga mig igen om två månader.

Den största utmaningen i min yrkesroll: Den största utmaningen är alltid det vokala. Förhoppningsvis är det inget publiken tänker på, haha! Opera är ett extremt sångsätt. Vilket också gör det väldigt tillfredställande när det känns som att jag behärskar något.

I mina hörlurar just nu: En bra och allmänbildande podcast. Musik lyssnar jag nästan enbart på i instuderingssyfte.

Här kan du läsa mer om mig: jespersall.com