Aino Ihanainen

Cirkusartister

Födelseort: Lappeenranta, en liten stad i Finland nära ryska gränsen

Bostadsort: Stockholm

Fem roller/projekt i urval: På sistone har jag börjat kombinera hantverk och cirkus. Föst gjorde jag "Solo knit"" och sen Cikrus Cirkörs "Knitted peice" och sedan "Knitting peace". Jag har också fått äran att prova kostymdesign för den vackra showen "Red fever tree" avnorska Cirkus Xanti.

Drömroll/projekt: Det är alltid härligt att göra något nytt och annorlunda. Jag älskar att bygga saker så nästa gång skulle jag vilje utmana mig själv genom scendesign och installationer. 

Philip Glass musik för mig: Jag har mest hört hans musik i filmer som "Koyaanisqatsi", men operamusik är en ny värld för mig. Jag gillar verkligen musiken, den tar en till nya platser, ibland kommer jag nästan in i ett trance!

Så får vi fred på jorden: Det är en bra fråga i dessa tider. Jag tror att vi alla kan göra en skillnad genom att förändra små saker i våra liv och öppna våra hjärtan mer. 

Detta hantverk är jag bäst på: Sticka och virka

Mitt förhållande till publiken: Jag är väldigt bekväm när jag har alla ögon på mig. Jag försöker förmedla berättelsen till publiken via materialen jag jobbar med. 

Det bästa med mitt yrke: Att jag kan göra det jag gör och att få möta publiken via berättelser, bilder och känslor. 

Här hämtar jag inspiration: Naturen, böcker, filmer, bilder och genom att observera människor.