Alexander Weibel Weibel

Cirkusartister

Födelseland: Spanien

Bostadsort: Stockholm

Utbildning: Carampa Cirkus skolan (Madrid) 2005-2006

                   Moskva Cirkus Skolan (Ryssland) 2006-2007

                  "BA" på Dans och cirkushögskolan (Stockholm) 2007-2010

                  "MA"  "Nya Performativa Praktiker i cirkus" på Dans och cirkushögskolan 2013-2015

Fem roller/projekt i urval: Jag har varit med i "Cirque de Demain","Sol y Circo" "Newcomers show" och jobbat med företag som "7 doigts de la main" och "Cirkus Cirkör" (med shower som "Knitted Piece","Knitting Peace", "Borders" och nu "Satyagraha"). Jag har också min egen show som heter "Breaking Point" som jag börjar att turnera med nu.

Drömroll/projekt: Jag vill göra allt och jobba överallt! Jag vill vara på scen, regissera, skriva musik till shower, jobba med social cirkus, undervisa, etc. Så jag har inte bara en drömroll eller en drömprojekt, utan drömmen är att kunna göra massa olika projekt.

Philip Glass musik för mig: Jag tycker att Philip Glass musik är väldigt spännande för att den är så enkel, fast så komplicerad samtidigt. Det är någonting som jag älskar att höra när jag går på teater eller konsert. Jag är inte så intresserad av shower som har en massa komplicerade grejer som mest handlar om att man har en stor budget och vill visa det. Jag tycker om grejer som är genomtänkta och bygger på det enkla, för det blir komplicerat. Precis som Philips Glass musik.

Då testar jag mina gränser: I den här projekt testar jag mina gränser genom att jobba med opera för första gången och att anpassa mig till en helt ny rytm. Allt tar sådan tid! Jag har också som utmaning att gå på en hög spänd lina som är inte är någonting jag brukar göra. Så det blir spännande!

Så får vi fred på jorden: Att inte enbart utgå från sig själv utan att försöka se "the bigger picture".

Detta hantverk är jag bäst på: Balans och multitasking.

Mitt förhållande till publiken: För mig så är publiken extremt viktig, särskilt att få kontakt med dem. Det blir en ny utmaning i det här sammanhanget, för det kommer att vara en spännande mix mellan opera och cirkus-publik. Två olika världar möts!

Det bästa med mitt yrke: Att känna att jag lever. Att resa, träffa nya människor, ha nya utmaningar och kunna jobba med det som jag älskar.

Här hämtar jag inspiration: Föreställningar, internte, böcker... Livet. 

Här kan du läsa mer om mig: www.alexanderweibel.com och www.breakingpointshow.com