Armin Kemura

Vakter/Prinsar/Sirener

Födelseort: Stockholm

Bostadsort: Huddinge kommun, Flemingsberg

Utbildning: Gymnasial

Tre roller i urval:  Student i SJ-reklam, elev i RKH-reklam och Underhuggare i SVT-serien Innan vi dör.

Drömroll: Vito Corleone som Marlon Brando spelar i filmen Gudfadern. När jag blir lagom gammal skulle jag vilja spela denna karaktär, helst innan jag blir senil.

Mitt största begär: Att dö utan ånger. Att göra det mesta jag kan med mitt liv både konstnärligt och allmänt. Att lämna ett sådant konstfullt arv som möjligt bakom mig.

Turandot för mig: En berättelse om hjärtesorg, vrede och humor. Den magiska blandningen av livet som alla känner till men ingen riktigt förstår sig på. Jag tycker att hela uppbyggnaden av Turandot och dess scener är otroligt oförutsägbara och underbara.

Då är jag i mitt rätta element: Sekunden då jag släpper jaget och känner mig enad med karaktären/karaktärerna jag representerar.

Så ger jag kärleksbetygelser: Komplimanger, feedback och konstruktiv kritik är alltid viktigt, speciellt bland kollegor då det påverkar resultatet otroligt mycket. Fastän det blir oenigheter ibland är det alltid kärleken som styr i slutet av dagen. Kärleken och viljan att leverera en så bra show som möjligt.

Min starkaste kulturupplevelse: Då jag är uppvuxen som andragenerationens invandrare och dessutom är en muslim från förorten har multikulturialismen alltid varit en del av mitt liv. Det är svårt att sätta en nål på kartan gällande var jag har haft min största kulturupplevelse och vilken det var. Jag är uppvuxen bland jugoslaver, araber, afrikaner och svenskar. Läxorna jag har lärt mig och erfarenheterna jag har fått tar jag med mig vart jag än går utan att jag tänker på. De är en del av mig.
 

Här kan du läsa mer om mig: Ef.Kemura på Instagram