DE VALDES BORT, DE STÄNGDES IN, DE GJORDE SUCCÉ!

I 1600-talets Venedig gömde sig obehagliga sanningar innanför murarna till ett fängelselikt barnhem för flickor. Ut genom gallren strömmade musik som spelades så vackert av barnen, att alla som fick nöjet att höra dem rördes i djupet av sina hjärtan.

Men de begåvade barnen gömdes i ”näktergalsburar” och ingen fick se hur de såg ut. Varför? Vilka var dessa barnhemstjejer som spelade så fint, och vilka var människorna som dolde barnen för världens ögon?

Detta är en föreställning med specialskrivet manus om utanförskap, kränkande handlingar av vuxna mot barn, och om musikens universella kraft. Vi får möta Vivaldi och hans elever i en både lustfylld och skakande skildring av 1600-talets Venedig. Men framförallt är detta en föreställning med Vivaldis musik i fokus, framförd av åtta musiker från Rebaroque och Radiokörens sångare.

Föreställningen är ett samarbete mellan Unga Dramaten, Radiokören, Folkoperan och Rebaroque.

Biljettinformation

Rekommenderad ålder: Mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet
Pris: 700 kr/klass inklusive en medföljande lärare per tio elever.
Bokning endast för skolor: linda.beijer [at] folkoperan.se (linda.beijer (at) folkoperan.se)

OBS! Vivaldi och tjejerna spelas 24 november på Berwaldhallen, för dig som inte har någon skolklass att gå med! Boka biljetter till Vivaldi och tjejerna på Berwaldhallen webbplats.