24 september 2018

A Christmas Carol tillbaka på Folkoperan för andra året – premiär 13 december, biljetter ute nu!

Den 13 december är det dags för klassikern ”A Christmas Carol” att sättas upp igen. Folkoperan är glada att åter ta emot föreställningen som blivit en populär jultradition för hela familjen. Den innehåller en rad välkända julsånger och spelas traditionsenligt med brittisk ensemble. ”A Christmas Carol” kan ses mellan den 13 och 30 december – biljetterna finns ute nu!

Julsagan ”A Christmas Carol” är en av Charles Dickens mest populära berättelser, och hela 200 år efter Dickens födelse är intresset fortsatt stort för hans både humoristiska och allvarliga berättelse om bittra Ebenezer Scrooge. Under 80- och 90-talet sattes föreställningen upp varje jul i Stockholm, och för tio år sedan väcktes traditionen till liv igen när Pernilla Isedal satte upp den klassiska historien i ny regi. Pernillas version av ”A Christmas Carol” är en genuin musikteaterversion med brittiska skådespelare och sångare i rollerna samt med flera barn- och ungdomsskådespelare. Föreställningen, som blivit en etablerad jultradition, visar år efter år prov på att den över 170 år gamla sagan är lika aktuell idag som på 1800-talet.

Handlingen utspelar sig i ett snöklätt London julen 1843, samma år som Charles Dickens skrev berättelsen. Den snikna och bittra Ebenezer Scrooge fnyser åt allt vad kärlek, gemenskap och familj innebär. Han bryr sig endast om sig själv och sina affärer. Plötsligt en julnatt får den kallsinta gubben besök av tre andar som tar honom med sig på en resa genom tid och rum som kommer förändra Ebenezer Scrooge på djupet.

I år sätts den hjärtliga historien av Charles Dickens upp för nionde gången i ordningen. År 2017, efter ett års uppehåll, gjorde föreställningen comeback och flyttade in i Folkoperans salong. Nytt för 2018 är den förlängda spelperioden, som på publikens begäran sträcker sig hela vägen in i mellandagarna i år.

“A Christmas Carol” spelas den 13–30 december på Folkoperan i Stockholm. Biljetter finns att köpa på www.blixten.se/achristmascarol och www.folkoperan.se/pa-scen/christmas-carol

Pressbilder

www.mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta

Victor Fagerquist, 070-840 89 18, victor [at] blixten.se

Dokument

PDF icon Ladda ner pressmeddelandet om A Christmas Carol som en PDF