FANTASYKLASSIKERN CORALINE – ETT OPERAÄVENTYR FÖR ELEVER I ÅK 3–6

Våren 2020 sätter Folkoperan upp Coraline – en äventyrsopera för unga baserad på Neil Gaimans kultbok. Här följer vi med 11-åriga Coraline Jones när hon utforskar de hemligheter som döljer sig i hennes nya hus. Coraline spelas som skolmatiné på Folkoperan i februari och mars 2020. Vi hoppas att du och dina elever vill följa med på en spännande musikaliska resa med potential att förgylla undervisningen.

Läs mer om Coraline och boka skolbiljetteR Här!

Varför ska MAN gå på opera?

Scenkonst som teater, dans eller opera framförs direkt, live inför en publik, och kan inte helt upprepas. Det bygger på närvaron av skådespelare och publik i samma rum. Opera kan vara det ultimata sättet att pausa från verkligheten och samtidigt lära sig att förstå den så mycket bättre. Kanske väcks nya tankar och känslor och man lär sig något om sig själv. På Folkoperan vill vi skapa opera som var och en kan göra till sin egen upplevelse. För 50 kr har du chansen att ta reda på vad opera är för dig.

RABATT FÖR UNGA OCH STUDENTER

Har du aldrig varit på opera förut, men känner dig nyfiken på att prova? Eller vill du få andra i din ålder att upptäcka opera? Är du under 27 år eller student? Då kan du köpa biljetter från 50 kr till Folkoperans föreställningar.

Student eller ungdom till och med 26 år har alltid 50 % rabatt på Folkoperans föreställningar. Bokar du i sista minuten, det vill säga en timme före föreställningens början, betalar du 50 kr på utvalda platser i salongen. Här kan du se vilka föreställningar som spelas vilka datum. Sista-minutenbiljetter bokar du på plats i Folkoperans biljettkassa på Hornsgatan 72 på Södermalm i Stockholm.

KLUBB26

Är du Kulturintresserad? Är du student eller max 26 år? Bli medlem i Klubb26, Folkoperans klubb för studenter och unga! Läs mer om Klubb26.

FOLKOPERANS SKOLVERKSAMHET

Vill du ta med dina elever till ett riktigt operahus? Eller låta ett skönsjungande operasällskap storma in i klassrummet och ta över lektionen? Eller rent av låta barnen eller ungdomarna vara med i den kreativa process det innebär att skapa en föreställning? Läs mer om våra mindre och större Folkoperanpaket: