Opera är en konstform som både skrämmer och lockar. Galenskapen, passionen och det märkliga framträdandet på scenen där alla sjunger – hela tiden! På scenen finns professionella sångare och sångerskor vars hängivenhet och teknikträning kan mäta sig med idrottsstjärnornas. Låt dina elever få del av en musikalisk klang och värld som de kanske inte söker upp av sig själva. 

När dina elever minst anar det stormar ett skönsjungande operasällskap in i klassrummet och tar över lektionen. Efter detta första oväntade möte genomför sångarna en workshop med eleverna. De får prova att göra sina röster hörda, de har möjlighet att ställa frågor och samtala kring den operaföreställning de snart ska få se.

Nästa gång de möter opera är på Folkoperan. Ni kommer till oss och får uppleva en fullskalig föreställning i ett operahus som älskar den unga publiken! Vid det laget vet eleverna lite grann om föreställningen de ska få se och de blir våra allra viktigaste gäster den kvällen. Om någon av dem vill komma tillbaka eller köpa biljetter till familj, släkt eller vänner får de en rabatt. 

Antal tillfällen: Två, det första på er skola och det andra på Folkoperan.

Tillfälle 1

Tid: 60 minuter.
Plats: Ert klassrum, musiksal eller annan bra lokal med tillräckligt utrymme för gruppövningar.

Tillfälle 2

Tid: Cirka 2,5 timmar, då föreställningen spelas enligt spelschema. 
Plats: Folkoperan, Hornsgatan 78.
Bokas för: Elever i årskurs 9 till gymnasiet.
Pris för tre klasser på samma skola, samma dag: 20 000 kr exklusive moms plus biljettkostnader (100 kr/elev och medföljande lärare).

Kontakt på Folkoperan:

Jonas Palerius
Telefon: 08-616 07 11
E-post: jonas.palerius [at] folkoperan.se